Αντιπροσωπεία στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη

Αντιπροσωπεία στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη στην Καλλιθέα για να τιμήσει την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ενάντια στη λήθη και την παραχάραξη που συστηματικά επιχειρείται τα τελευταία χρόνια.
Στις 9 Μάη του 1945 η ναζιστική Γερμανία αναγκάζεται από τον Κόκκινο Στρατό να υπογράψει ταπεινωτική συνθηκολόγηση. Έτσι τελειώνει ο αιματηρός Β Παγκόσμιος Πόλεμος με την κόκκινη σημαία ψηλά, καρφωμένη στο Ράιχσταγκ να συμβολίζει την μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό, τα Ολοκαυτώματα, τις θηριωδίες.
Η 9 Μάη αποτελεί υπενθύμιση σε όλο τον πλανήτη για τις θυσίες του σοβιετικού λαού που έδωσε 25.000.000 νεκρούς και μια χώρα συντετριμμένη από την ναζιστική λαίλαπα.
Στην χώρα μας, η μεγάλη Μέρα της Νικηφόρας έκβασης του Αντιφασιστικού Αγώνα δεν μπορεί παρά να φέρνει στο νου τις θυσίες του ελληνικού λαού που πολέμησε την τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Τις θυσίες των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών, των αντιφασιστών αλλά και όσων ανά τον κόσμο έδωσαν τις ζωές τους για να νικηθεί το κτήνος.
Η κόκκινη σημαία που ανεμίζει ψηλά στο Ράιχσταγκ μας θυμίζει ακόμα πως οι λαοί με ενότητα κι αγώνα μπορούν να καταφέρουν τεράστιες νίκες, πως τα πράγματα αλλάζουν κι έρχονται μέρες πιο φωτεινές.

Ο Κώστα Ήσυχος αποτίει φόρο τιμής στην 9η Μάη 1945. Την ημέρα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Δηλώσεις από την Καλλιθέα όπου αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη

Δήλωση Κώστα Ήσυχου υποψήφιου με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην Β3 εκλογική περιφέρεια Νότιας Αθήνας

9 Μάη 1945. Η Ευρώπη απελευθερώνεται από τον Κόκκινο Στρατό. Το Βερολίνο πέφτει, Το Ράιχσταγκ πέφτει.  Η Θηριωδία του Ναζισμού τελειώνει. Έρχονται καλύτερες μέρες.

Σήμερα γιορτάζουμε μετά από δεκαετίες την 9η Μαΐου 2023 ως παγκόσμια ημέρα μνήμης και Νίκης των λαών κατά του φασισμού και του Ναζισμού.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη  βρίσκεται εδώ για να αποτίσει φόρο τιμής στον Βάνια, τον Αλεξέι  και τον Νικολάι. Τρία νεαρά παιδιά, Σοβιετικοί στρατιώτες  που φυλακίστηκαν στην Ελλάδα, δραπέτευσαν και εντάχθηκαν στις γραμμές του ΕΛΑΣ στην  Καλλιθέα.

Τιμούμε αυτούς που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Καλλιθέας στην Αγία Ελεούσα με 18 νεκρούς ΕΛΑΣίτες και πάνω από 11 ΕΑΜίτες. Θα τους θυμόμαστε για πάντα.

Η  ιστορία δεν διαγράφεται. Δεν διαστρεβλώνεται. Θα νικήσουμε το φασισμό. Θα νικήσουμε τον Ναζισμό