ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου: Ποια φανέλα ίδρωσες για την νομιμότητα στον αιγιαλό υποψήφιε βουλευτή της Ν.Δ;

ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου

 

Ποια φανέλα ίδρωσες για την νομιμότητα στον αιγιαλό υποψήφιε βουλευτή της Ν.Δ;

Πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στην ΕΡΑ Ν. Αιγαίου, ο υποψήφιος  βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Παππάς, κάνοντας τον απολογισμό της βουλευτικής του θητείας και ερωτηθείς από την δημοσιογράφο για το όργιο αυθαιρεσίας που καταγράφεται στον αιγιαλό της Ρόδου, έκανε αυτάρεσκα λόγο για τους  αστυνομικούς ελέγχους σε ό,τι αφορά τις  παράνομες δραστηριότητες  στις παραλίες της Ρόδου,  χωρίς καν να αναφερθεί στην εισαγγελική εγκύκλιο για το θέμα αυτό.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στις αυτάρεσκες δηλώσεις του, αλλά κυρίως  όφειλε ως πιστός υπηρέτης  του νεοφιλελευθερισμού, να έχει αποστηθίσει τη ρήση της Μ. Θάτσερ σύμφωνα με την οποία “δεν πρέπει να λες ψέματα. Κάπου κάπου όμως να είσαι διφορούμενος”.

Θα ήταν προς το συμφέρον του κ Παππά να απαντήσει με τρόπο διφορούμενο  ή κοινώς να “μασήσει” τα λόγια του και όχι να εκτεθεί προκαλώντας την οργή των κατοίκων της Ρόδου για την ανεξέλεγκτη δράση των μπράβων και για το “κράτος εν κράτει” που έχει μεθοδικά στηθεί, διαχέοντας τον φόβο και τη σιωπή και αποστέλλοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα πώς το δίκαιο “είναι αυτό του ισχυρού”.

Τι ακριβώς πράξατε κύριε βουλευτά κατά τη διάρκεια της βουλευτικής σας θητείας στην διακυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε, για την οποία έχετε το θράσος να επαίρεστε;

Περιοριστήκατε να αλληλοσυγχαίρεστε με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου καθώς μοιράζεστε το ίδιο όραμα: Βιομηχανοποιημένος τουρισμός, εξ εφόδου άλωση των παραλιών (ούτε σπιθαμή ελεύθερου αιγιαλού για τους πολίτες της Ρόδου ) και ανοχή στην βία των οικονομικών συμφερόντων.

Αλήθεια είστε ο βουλευτής που υπερασπιστήκατε τα συμφέροντα του λαού της Ρόδου;

Που ήσασταν όταν η μαφία των ακτών έστελνε συμπολίτη μας στο νοσοκομείο επειδή τόλμησε να καταγγείλει παράνομη παρέμβαση σε αρχαιολογικό χώρο;

Ποια πρωτοβουλία αναλάβατε για να επανέλθει το αίσθημα δικαίου στους πολίτες του ακριτικού νησιού μας;

Χωρίς καμία αιδώ επικαλείστε με περισσή πατριδοκαπηλία τα Rafale και τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη F-16, την ώρα που για ένα απλό ατύχημα ενός παιδιού στην περιοχή μας, τη λύση την έδωσε το ΕΚΑΒ Τουρκίας;

Φούσκωσαν από εθνική υπερηφάνεια οι συμπολίτες μας για την κατάντια.

Εδώ είμαστε και θα είμαστε για να σας παραθέσουμε το τι δεν πράξατε ως οφείλατε εκ του θεσμικού σας ρόλου:

Τον Οκτώβριο του 2022 η εφημερίδα “Δημοκρατική” της Ρόδου έγραφε: “Στα Δωδεκάνησα εκκρεμούν προς εκτέλεση με τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης 301 αυθαίρετα σε αιγιαλό, 56 σε δάση και 64 πολεοδομικά. Εξ αυτών στη Ρόδο έχουν καταγραφεί συνολικά 219 τελεσίδικα πρωτόκολλα αυθαιρέτων, εκ των οποίων 135 σε αιγιαλό, 54 σε δάση και 30 πολεοδομικά. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αυθαίρετα στην λιμενική ζώνη της Ακαντιάς, στο Φαληράκι, στην Καλλιθέα, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Σορωνή, στ’ Αφάντου, στην παραλιακή ζώνη της πόλεως Ρόδου και κυρίως στις παραλίες του Έλλη και του Καζίνο, στα Λοθιάρικα της Λάρδου, στην Κρεμαστή, στον Αρχάγγελο, στο νέο Καρνάγιο, στην Λίνδο, στην Τσαμπίκα, στο Γεννάδι, στα Κολύμπια, στην Ιαλυσό (Ιξιά, παραλία Μπικίνι κλπ), στο Παραδείσι, στα Βληχά, στην Κρητηνία, στην Αγία Αγάθη, στο Κιοτάρι και στα Καβουράκια.”

Από τον Αύγουστο του 2019 έως σήμερα με συνεχείς τροπολογίες σε άσχετα, ως είθισται νομοσχέδια, η διακυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε ανέστειλε συνεχώς την εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και διοικητικής αποβολής για τις περιπτώσεις έργων που έχουν κατασκευαστεί σε αιγιαλό, παραλία, όχθη και ούτω καθ΄εξής. Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ανάδοχοι των μειοδοτικών διαγωνισμών για την εκτέλεση των κατεδαφίσεων ανακηρύχθηκαν μέσω των πόρων του Πράσινου Ταμείου.

Και τώρα θα σας παραθέσουμε τι πράξαμε εμείς το ΜέΡΑ 25 -Συμμαχία για τη Ρήξη:

Σπάσαμε την ομερτά της μαφίας των παραλιών αναδεικνύοντας το όργιο της αυθαιρεσίας τόσο με Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όσο και με την κινηματική μας δράση.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά τον Μάρτιο του 2023 στην Εισαγγελία της Ρόδου για τις αυθαίρετες κατασκευές στις παραλίες  ενώ από τον Αύγουστο του 2022 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά- από τον πολίτη που ξυλοκοπήθηκε-  στον Άρειο Πάγο που κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του πρωθυπουργού και της υπουργού Πολιτισμού.

Στις 8 Απριλίου του 2022 η Κ.Ο του ΜέΡΑ 25 καταθέτει ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς με θέμα το όργιο αυθαιρεσίας στις παραλίες της Ρόδου ενώ τον Σεπτέμβρη του 2021 με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή ζητά να δοθεί η δυνατότητα κατεδάφισης και στους δήμους -πέραν της αποκεντρωμένης διοίκησης- επισημαίνοντας πώς :

“Η δυσκολία στην εφαρμογή του νόμου, όσον αφορά τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και κατασκευών σε παρανόμως καταπατημένες εκτάσεις, αποτελεί διαχρονική πληγή του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Η πολυνομία και η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων από φορείς αποτελούσαν και αποτελούν την πλέον πρόσφορη δικαιολογία για την άρνηση εφαρμογής της νομοθεσίας και των δικαστικών αποφάσεων, όπου βέβαια η άρνηση αυτή δεν αποτελεί προϊόν διαπλοκής. ..Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά υπόσχονταν την επίλυση του ζητήματος, με το πρόβλημα όμως να παραμένει, καθώς καμία ουσιαστική νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει έως τώρα υιοθετηθεί. Η συγκεκριμένη ατολμία μάλιστα αποθρασύνει περαιτέρω τους καταπατητές «επιχειρηματίες» που συνεχώς επεκτείνουν τις καταπατημένες εκτάσεις σε δημόσιους χώρους, δασικούς και αιγιαλούς.”

Ποια φανέλα ιδρώσατε κύριε υποψήφιε βουλευτά για την επαναφορά της νομιμότητας στους αιγιαλούς;

Την μόνη φανέλα που ιδρώσατε ήταν αυτή των χειραψιών με τα οικονομικά συμφέροντα του τόπου μας.

“Σκληρή η αλήθεια σαν αλέτρι” όπως είπε και ο Πάμπλο Νερούντα.

Όμως για ποίηση θα μιλάμε τώρα ή για “ευκαιρίες στην κρίση” για πλουτισμό ολίγων;

Ε κύριε υποψήφιε βουλευτά;

ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη Δωδεκανήσου

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ