Οι υποψήφιοι του ΜέΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στη Δ.Αττική απαντούν στις φιέστες της ΝΔ

Λυπούμαστε που σας χαλάμε τη φιέστα

Οι υποψήφιοι βουλευτές Δυτικής Αττικής της ΝΔ περηφανεύονται για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας και στις προχτεσινές τους φιέστες διατυμπανίζουν ότι παρά τις αδικίες και τις παραλείψεις, το ισοζύγιο διακυβέρνησης της χώρας σε αυτές τις πολύ δύσκολες παγκόσμιες συγκυρίες ήταν θετικό.

Ως προς τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο νέος Νόμος που υπογράφτηκε από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την «εξυγίανσή» τους είναι μια ακόμα ένδειξη της κρατικοποίησης του καπιταλισμού. Το δημόσιο κουρεύει τα χρέη προς τον εαυτό του, δεσμεύεται για τις πρώτες παραγγελίες και επενδύει χρήματα στην επιχείρηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο νέος ιδιοκτήτης, δηλαδή η εταιρεία ONEX του Πάνου Ξενοκώστα, δεν βάζει αρχικό κεφάλαιο, υπόσχεται να φέρει χρήματα παίρνοντας δάνειο και βάζοντας υποθήκη τα ίδια τα Ναυπηγεία, δεν δεσμεύεται ούτε στην επανεπένδυση των κερδών, ούτε στην επένδυσή τους στην Ελλάδα και δεν λύνει τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχει η εταιρεία απέναντι στους εργαζομένους. Ο ίδιος δε, κατέχοντας την επιχείρηση του Νεωρίου της Σύρου, έχει παρελθόν σε ζητήματα ενοικιαζόμενων εργαζομένων, επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και έχει προβεί σε αγωγή SLAPP απέναντι στο Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, την οποία και έχασε.

Ως προς τις διεθνείς συγκυρίες και το θετικό ισοζύγιο ας μιλήσουμε αρχικά για την πανδημία: με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η χώρα μας κατατάσσεται στη δέκατη θέση σε θανάτους από την αρχή της πανδημίας και στην πρώτη από την αρχή του 2022. Ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να διαχειριστεί την πανδημία ήταν από την αρχή φοβικός, άτολμος και βασίστηκε στα πρόστιμα και την καταστολή. Αντί να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προτίμησε να μας βάλει στο δόγμα της ατομικής ευθύνης, της μακριάς καραντίνας – που έληγε σε κάθε τουριστική περίοδο – καταλήγοντας έτσι στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης του κόσμου προς τα κυβερνητικά μέτρα και κατά συνέπεια ακόμα και στην αμφισβήτηση των ειδικών. Να ξαναθυμίσουμε ότι την ώρα που ο κόσμος έστελνε sms για κάθε του βήμα, απέφευγε τις μετακινήσεις μεταξύ των δήμων και το συνωστισμό, ο Πρωθυπουργός θρασύτατα έβγαζε φωτογραφίες που έδειχναν ότι αψηφούσε τις δικές του εντολές.

Όσον αφορά την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική αδυναμία στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός να ανταπεξέλθει, αυτή αποδόθηκε σε φυσικό φαινόμενο ή στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Η ακρίβεια στο ρεύμα όμως οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτικοποίηση και το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Τα κέρδη των μετόχων εξαρτώνται από τις αυξήσεις της χονδρικής που μετακυλίονται στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ οφείλεται κυρίως στις πρακτικές καρτέλ, που οι ιδιοκτήτες τους έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτοι να εφαρμόζουν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει το διακοσμητικό της χαρακτήρα.

Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να έχουμε αρχικά το θάρρος να αντικρύσουμε τα προβλήματα κατάματα και να κατονομάσουμε τους πραγματικούς λόγους που μας έχουν φέρει – για μια ακόμα φορά – σε αυτή τη δύσκολη θέση. Για το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη είναι επείγουσες οι παρακάτω πολιτικές πρωτοβουλίες:

1. Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

2. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ με επανασύσταση μιας ενιαίας ΔΕΗ που θα λογοδοτεί στην κοινωνία.

3. Κατάργηση του χρηματιστήριου ενέργειας.

4. Ως προς το θέμα των Ναυπηγείων, είναι επείγον να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να εξασφαλιστούν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας, αντί ενοικιαζόμενων εργαζομένων και να υπογραφούν άμεσα συλλογικές συμβάσεις.

5. Παράλληλα θα πρέπει να ενταχθεί το σύνολο της περιβαλλοντικά και οικονομικά υποβαθμισμένης Δυτικής Αττικής, σε ένα ευρύτερο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με το βλέμμα στραμμένο στην Πράσινη βιομηχανική επανάσταση.

6. Τέλος η πανδημία κατέστησε σαφές ότι η αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να γίνει με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο μέσα από ένα ενδυναμωμένο, σύγχρονο, καλά στελεχωμένο, δημόσια χρηματοδοτούμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ως προς τα καθ’ ημάς, χρειάζεται να ενισχύσουμε το Θριάσιο Νοσοκομείο και να γίνει άμεσα αναδιάταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο την προσαρμογή της στις αυξημένες ανάγκες της Δυτικής Αττικής.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι μια σπουδαία ευκαιρία να πάρουμε τη χώρα ξανά στα χέρια μας. Στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη κατεβαίνουμε άνθρωποι με τιμιότητα, με όραμα και διάθεση να προσφέρουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Εμπιστεύσου μας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για τη Δυτική Αττική:

  • Μαριανέλλα Κλώκα, Συνηγορία για τα ανθρώπινα δικαιώματα – Συντονίστρια του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων “PRESSENZA”
  • Δημήτρης Αγιομυργιανάκης, MD Ψυχίατρος
  • Βαγγέλης Καλύβας, Δημόσιος Υπάλληλος, πρώην Αθλητής, Αγιογράφος, Μουσικός
  • Βασίλης Πολυχρόνης, Γεωπόνος – Δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Έκφραση” και στην ιστοσελίδα www.ekfrasi.net
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ