Συνάντηση Ευρωπαϊκών Αριστερών Κομμάτων στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Ευρωπαϊκών Αριστερών Κομμάτων στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση Ηγετών Ευρωπαϊκών Αριστερών Κομμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4.5.2023. στις Βρυξέλλες με θέμα την ανταλλαγή απόψεων εν όψει των ευρωεκλογών του 2024.

Την ΛΑΕ-ΑΑ εκπροσώπησαν ο Γραμματέας της ΛΑΕ-ΑΑ και υποψήφιος βουλευτής στην Β3 εκλογική περιφέρεια της Νότιας Αθήνας , Δημήτρης Στρατούλης και το μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ-ΑΑ και υποψήφια βουλεύτρια στην εκλογική περιφέρεια της Α’  Αθήνας,  Αναστασία Σταυροπούλου.

Εκτός από το θέμα των ευρωεκλογών του 2024 , έγινε συζήτηση και  ενημέρωση για την πολιτική κατάσταση -συγκυρία στις χώρες των κομμάτων που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ο Δημήτρης Στρατούλης στη τοποθέτηση του μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στις επικείμενες εθνικές εκλογές  και ιδιαίτερα  για την εκλογική συνεργασία της ΛΑΕ-ΑΑ με το ΜέΡΑ 25, άλλες αριστερές οργανώσεις και ανένταχτους αριστερούς στη συμμαχία «ΜέΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» που η εκλογική της επιτυχία θα αναπτερώσει την ελπίδα ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση στις απάνθρωπες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Το Γραφείο Τύπου 4.5.2023

Δήλωση του Γραμματέα της ΛΑΕ -ΑΑ και υποψήφιου βουλευτή της Β3 εκλογικής περιφέρειας Νότιας Αθήνας, Δημήτρη Στρατούλη,στο περιθώριο της συνάντησης Ηγετών Ευρωπαϊκών Αριστερών κομμάτων στις Βρυξέλλες.
  1. Υπάρχει ανάγκη συντονισμένων αγώνων των λαών και της νεολαίας στην Ευρώπη.
  2. Η αλληλοενημέρωση και πληροφόρηση των κομμάτων της αριστεράς συμβάλλει στον συντονισμό των αναγκαίων κοινωνικών αγώνων για να γίνουν πιο μαζικοί, μαχητικοί και αποτελεσματικοί οι αγώνες.
  3. Η εκλογική επιτυχία του ΜέΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ θα αποτελέσει ελπίδα ότι μένει ζωντανή η διέξοδος για μια εναλλακτική λύση στη βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική.


Δήλωση της Αναστασίας Σταυροπούλου, μέλος της ΠΓ ΛΑΕ-ΑΑ και υποψήφιας βουλευτριας με το ΜεΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ στην εκλογική περιφέρεια της Α Αθήνας.
Οι λαοί της Ευρώπης αντιμετωπίζουν μια σημαντική πρόκληση ,την ανάδειξη στην εξουσία ισχυρών ακροδεξιών, φασιστικών και αυταρχικών πολιτικών ρευμάτων.
Χρειαζόμαστε μια ριζοσπαστική και μαχητική αριστερά για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.
Η αριστερά οφείλει να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Ευρώπης.
👉Ιδιωτικοποιήσεις 👉Αστεγια 👉Ακρίβεια 👉Πληθωρισμός 👉 Κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων 👉Το χτύπημα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων