ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Το Μάη 1999 εκλέχτηκα Πρόεδρος στο Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου της Ρόδου όντας σαν Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Προϊστάμενος ΒΙΤ. Τότε είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την μεταφορά μας στο νέο κτήριο.
Εκείνη την εποχή μετά από δική μας απαίτηση, διοίκηση, σύλλογος Νοσοκομειακών γιατρών και σύλλογος εργαζομένων μας επισκέφθηκε η τότε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.
Η απαίτηση των δύο συλλόγων και κάποιων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ιατρών νοσηλευτικού προσωπικού και διοικητικού – τεχνικού προσωπικού για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά το Νοσοκομείο στις νέες συνθήκες. Από 230 κλίνες στις 330, με την ανάπτυξη νέων κλινικών, κλπ. Η απάντηση ήταν κάθε 4 αποχωρήσεις θα γίνεται μία ( 1 ) πρόσληψη. Και ξεκάθαρα δήλωσε ότι η καθαριότητα η φύλαξη και η συντήρηση του Νοσοκομείου θα γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες. Όσο για Νοσηλευτικό προσωπικό από 1η Μάη έως 30 Οκτώβρη θα προσλαμβάνεται επικουρικό για την τουριστική περίοδο.
Ενώ το Νοσοκομείο Ρόδου με τον ισχύοντα οργανισμό είχε έλλειψη 32% σε Νοσηλευτικό Προσωπικό και 30% σε διοικητικό τεχνικό και 30% σε Ιατρικό, με τον νέο οργανισμό του περιφερειακού πλέον η έλλειψη σε νοσηλευτικό θα ήταν πάνω από 52%.
Όπως δε δήλωσε ο τότε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας το καλοκαίρι του 2000 στο νέο Νοσοκομείο πλέον περιμένοντας να προσληφθεί το επικουρικό προσωπικό, είμαστε σε μοντέρνο Υπερωκεάνιο με πλήρωμα ψαροκάικου.
Αποτέλεσμα? Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας είχαμε μέσο όρο 80 οφειλόμενα ρεπό στο νοσηλευτικό προσωπικό και κανονικές άδειες. Στα χειρουργεία από τις 8 αίθουσες λειτουργούσαν οι δύο. ΜΕΘ και Μονάδα εμφραγμάτων στα όρια του…… “εμφράγματος” . Εξαντλημένο προσωπικό, που στο τέλος τα άκουγε από πάνω και αυτό γίνεται μέχρι σήμερα.
Φυσικά και δεν υπήρχαν μνημόνια τότε. Είχαμε βέβαια το “ μεγαλείο ” των Ολυμπιακών του 2004. O νεοφιλελευθερισμός είχε αρχίσει, στη δεύτερη θητεία Σημίτη και οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονταν με τη μέθοδο φέτα φέτα για να μην παίρνει είδηση κανένας. Και τώρα τρεις εταιρείες καθαριότητας φύλαξης και συντήρησης εισπράττουν περίπου 3 εκατομμύρια € το χρόνο αντί να προσλάβουμε 100 νοσηλευτές γιατρούς και διοικητικό τεχνικό προσωπικό.
Πόσες φορές ακούσατε υποσχέσεις « θα προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό και ιατρούς στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση » η «Θα κάνουμε το Νοσοκομείο Πανεπιστημιακό»? Αμέτρητες.
Ας πούμε πλέον ένα ΒΡΟΝΤΕΡΟ φτάνει ποια. Λαϊκή στήριξη στα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ. Με έτοιμο πρόγραμμα 100 ημερών. Για να σταματήσουμε να ζούμε για να δουλεύουμε, αλλά να ΔΟΥΛΕΎΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία γα τη Ρήξη