Κατάμεστη με νέους και νέες η πλατεία Αυδή στην συζήτηση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για τη νεολαία

Κατάμεστη με νέους και νέες σήμερα η πλατεία Αυδή στην συζήτηση του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη για τη νεολαία.
Με παλμό, με συνθήματα και με ενθουσιασμό η σημερινή συγκέντρωση έδωσε το σύνθημα για τη ρήξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου, της ρήξης της νεολαίας με το ζοφερό μέλλον που της επιφυλάσσουν!
Η συντονίστρια της νεολαίας του ΜέΡΑ25 Ιόβη Μαραγκού περιέγραψε γλαφυρά την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι νέες και οι νέοι “Η νέα γενιά όμως δεν τρομοκρατείται”, τόνισε. “Αγωνίζεται για μια νέα ριζοσπαστική Αριστερά, για την ενσυναίσθηση. Απέναντι στο φόβο απαντάμε με ζωή”
Η ρήξη με το μνημονιακό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί μέχρι το 2060, ως προαπαιτούμενο για να έχει ζωή και μέλλον η νεολαία, κυριάρχησε στον χαιρετισμό της Μαριάνα Τσίχλη , Γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας -ΑΑ και υποψήφια στην Α’ Αθήνας.
“Μας καταδίκασαν στη ξενιτιά ή στην εργασιακή εξαθλίωση αν μέναμε στη χώρα μας. Υπάρχουν λύσεις: κατάργηση της προπληρωμής φόρων, του Ηρακλή, του χρηματιστηρίου ενέργειας. Προαπαιτούμενο φυσικά η ρήξη, για να είναι όλα αλλιώς”
“Δεν αποδεχόμαστε την διαχείριση της μιζέριας ως κανονικότητα”, επισήμανε. “Συνεχίζουμε να τιμάμε το γενναίο ΟΧΙ του ’15, όπως κάναμε πάντα εγκαταλείποντας υπουργικές καρέκλες και αξιώματα για να μείνουμε πιστοί στην εντολή του λαού μας”.
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε το διαφορετικό μέλλον που επιφυλάσσεται για την συντριπτική πλειοψηφία της νέας γενιάς, σε σχέση με τους γόνους της άρχουσας τάξης
“Τα παιδιά της άρχουσας τάξης ετοιμάζονται για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού από το γυμνάσιο, ενώ η πλειοψηφία των παιδιών αυτής της χώρας μένουν εγκλωβισμένα σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τα ετοιμάζει για να υπηρετούν αυτούς που θα επιστρέψουν από την πραγματική μόρφωση ξένων κέντρων σπουδών”.
“Αυτό είναι ένα σύστημα το οποίο έχει διαμορφωθεί από τα μνημόνια και η άρχουσα τάξη δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει. Εμείς έχουμε υποχρέωση να το ξεριζώσουμε και να το ξαναχτίσουμε από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο” τόνισε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε: “μια χούφτα εταιριών αγοράζουν υπηρεσίες και υποδομές της χώρας μας: από τη ΔΕΗ μέχρι τα κολέγια, τα οποία θέλουν να εξισώσουν με τα πανεπιστήμια μας. Μια ξένη και ντόπια ολιγαρχία ριζώνει όλο και πιο βαθιά στη χώρα μας και εμπορευματοποιεί τα πάντα, ταυτίζοντας ακόμα και εμάς του ίδιους με εμπορεύματα. Μόνο η ρήξη μπορεί να το σταματήσει”.
“Και τώρα και πάντα και όπως το ’40, τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα ” αντηχούσε στην πλ. Αυδή από τους νέους και τις νέες, όταν ο Γ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις χυδαίες επιθέσεις του Μητσοτάκη που “έχει το θράσος να λέει ότι το ΜεΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ψάχνει ψήφους στην ακροδεξιά”.