ΛΑΕ ΑΑ Θεσσαλονίκης: Να αθωωθούν οι φοιτητές που δικάζονται αύριο.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 3/5/2023

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 4/5, ΩΡΑ 9.00΄ π.μ.

 

Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης, καταδικάζει την άδικη και αναίτια σύλληψη και παραπομπή σε δίκη δυο φοιτητών του Α.Π.Θ., ο ένας από τους οποίους, ο Χ. Θεοφυλακτίδης, είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής του Α.Π.Θ.  και μέλος της Λαϊκής Ενότητας-Α.Α.

Ο Χ. Θεοφυλακτίδης συνελήφθη την περίοδο που οι φοιτητές έδιναν έναν διαρκή και μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, που θεσμοθέτησε τη μόνιμη εγκατάσταση αστυνομίας στα Πανεπιστήμια. Στον αγώνα αυτό συστρατεύθηκε και ένα μεγάλο μέρος της Πανεπιστημιακής κοινότητας, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας της πόλης, πετυχαίνοντας να μην επιτρέψει την εφαρμογή του και να ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια.

Είναι γνωστό, ότι ο πρύτανης του Α.Π.Θ. Ν. Παπαϊωάννου, έδειξε πρωτοφανή ζήλο για την εφαρμογή του νόμου και την εγκατάσταση των δυνάμεων καταστολής στο Α.Π.Θ. και για το σκοπό αυτό συνεργάστηκε στενά με τα ΜΑΤ. Για το εξαιρετικό αυτό «εκπαιδευτικό» έργο του, επιλέχθηκε και «κοσμεί» τώρα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Είχε προηγηθεί η καθημερινή προκλητική παρουσία των ΜΑΤ μέσα στο Α.Π.Θ., κατόπιν εντολής του, με πρόσχημα την κατασκευή βιβλιοθήκης, απέναντι στην οποία παρουσία οι φοιτητές αντέδρασαν με καθημερινές κινητοποιήσεις τους μέσα και έξω από το Α.Π.Θ.

Ενώ ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι ενδιαφέρεται για τη νεολαία, ιδιαίτερα αυτήν την προεκλογική περίοδο, με ωμή αποφασιστικότητα έστελνε και εξακολουθεί να στέλνει ενάντιά της  τις δυνάμεις καταστολής, με συνέπεια να τραυματιστούν και να οδηγηθούν στα νοσοκομεία δεκάδες φοιτητές, να τους επιτίθενται με χημικά και να τους δέρνουν, να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη Γ.Α.Δ.Θ. και τώρα να σέρνονται στα δικαστήρια.

Η Λαϊκή Ενότητα-Α.Α. στέκεται δίπλα στους νεολαίους, στους φοιτητές, στηρίζοντας έμπρακτα τους δυναμικούς και μαζικούς αγώνες τους. Καταγγέλλει τις βάρβαρες και επικίνδυνες επιθέσεις των ΜΑΤ, τις αναίτιες συλλήψεις και τις στημένες δίκες σε βάρος των φοιτητών. Απαιτεί την αθώωση των δύο φοιτητών.

Στηρίζει και καλεί στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης αύριο Πέμπτη 4/5, ώρα 9.00΄π.μ.

Το Γραφείο Τύπου