Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού, Πέμπτη 21 Μάη

Αν ο πολιτισμός χαρακτηρίζει σε κάθε εποχή τις ανάγκες του ανθρώπου για εκφραστικότητα προς κάτι ανώτερο από τη βιολογική του υπόσταση.

Αν ο πολιτισμός είναι ό,τι προκύπτει από την ολοκλήρωση της καθημερινής πράξης, αυτό που ο εργαζόμενος άνθρωπος παράγει με βάση τους κανόνες της “ελευθερίας” και της “ομορφιάς”.

Αν είναι αυτό που διακρίνει τον άνθρωπο από το ζώο.

Αν είναι αυτό, που ο άνθρωπος παράγει έξω και μέσα στην ανάγκη,

Αν είναι όλα αυτά και πολλά άλλα μαζί, σίγουρα, είναι και οι άνθρωποί του, οι δημιουργοί του, οι «υπηρέτες» του, αυτοί που κοινωνούν το άυλο, το ανώτερο, σε όλους εμάς.

Αν κάτι μας συντρόφευε τις ημέρες του αναγκαστικού περιορισμού, προσφέροντάς μας την ψυχική – πνευματική ικανοποίηση που απάλυνε το φόβο της επιδημίας, τη σκληρότητα της μοναξιάς, την έλλειψη της επικοινωνίας, ήταν η προσφορά των ανθρώπων του πολιτισμού, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνιστά λοιπόν, μεγάλη αναλγησία και τεράστια αγνωμοσύνη, η στάση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού, η καθυστερημένη, περιορισμένη και ανεπαρκέστατη ανακοίνωση των μέτρων «στήριξης» των ανθρώπων του πολιτισμού, ειδικά όταν συνοδεύεται και από την ακόλουθη φράση της κας Μενδώνη: «Εξαντλήθηκε η επιείκεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας προς τους καλλιτέχνες».

Για τη Λαϊκή Ενότητα, η στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ., δυστυχώς, δεν αποτελεί έκπληξη. Όλα τα μέτρα που έχει πάρει για τους εργαζόμενους, εξαιτίας της πανδημίας, ανάγονται στη λογική του βοηθήματος, την ίδια ώρα που ενισχύει ιδιαίτερα το μεγάλο κεφάλαιο, από τα έσοδα που δημιουργούνται κυρίως από τη φορολόγηση των μισθωτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματικών, ενώ τους προσφέρει παράλληλα, στο πιάτο κυριολεκτικά, έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Αποτελεί έκπληξη όμως, η υποκριτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτισμό, όταν, την περίοδο της διακυβέρνησής του, υποθήκευσε στους δανειστές όλα τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, την πολιτιστική μας κληρονομιά, για 99 χρόνια!

Η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζει τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, αύριο που είναι Παγκόσμια Ημέρα του Πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα:

Για την Αθήνα:

Αύριο Πέμπτη 21 Μαΐου, στη συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου καλούν η  Π.Ο.Θ.Α., τα Σωματεία και οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του κλάδου

Για τη Θεσσαλονίκη:

Στη Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας Πέμπτη 21/5, ώρα 11.00΄π.μ., στην κάτω πλ. Αριστοτέλους, όπου καλούν η Πρωτοβουλία Μουσικών-Καλλιτεχνών, οι Support art workers Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Καθηγητών Χορού, ο Σύλλογος Κινηματογραφιστών Βορείου Ελλάδος. 

Επίσης, στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μουσικών, που γίνονται στις περισσότερες πόλεις της χώρας, αύριο Πέμπτη τις απογευματινές ώρες.

Το Γραφείο Τύπου  της Λαϊκής Ενότητας

  Αθήνα 20/5/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ