Η Πολιτική της ΝΔ είναι θανατηφόρα (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά!) του Βασίλη Λιόση

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ)!

Στοιχεία όπως αυτά που θα παραθέσουμε παρακάτω σπανίως θα τα ακούσει κάποιος στα καλοπληρωμένα κανάλια. Αναφερόμαστε στα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και τη ραγδαία αύξησή τους. Το 2019 τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα ήταν 51, το 2020 ήταν 41, το 2022 εκτοξευτήκανε στα 104 και στο πρώτο τετράμηνο του 2023 είναι ήδη 57 που σημαίνει ότι πάμε για ένα μαύρο ρεκόρ των τελευταίων ετών.

Οι αιτίες; α) η όλο και αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, β) η άνοδος των ορίων συνταξιοδότησης, γ) η υποβάθμιση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, δ) η «ευελιξία» της εργασίας. Το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας), για παράδειγμα, με βάση τον νόμο Χατζηδάκη μετατράπηκε σε ανεξάρτητη αρχή ενώ ήταν υπαγμένο στο Υπουργείο Εργασίας, επομένως με αυτό τον τρόπο το υπουργείο απαλλάχθηκε της υποχρέωσής του να ελέγχει το συγκεκριμένο Σώμα που έτσι κι αλλιώς διαρκώς υποστελεχώνεται.

Μάλιστα, πρέπει να σημειώσουμε πως έγγραφο που στάλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στα Αστυνομικά Τμήματα και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, καλεί τις αρμόδιες αρχές να μη δίνουν παραγγελία για έρευνα αιτιών και συνθηκών εργατικών ατυχημάτων, αν αυτά εντάσσονται στην κατηγορία «ήσσονος σημασίας»! (απίστευτα πράγματα)

Να σημειωθεί, ακόμη, πως εκτιμάται ότι τα στοιχεία για τα εργατικά ατυχήματα εν γένει είναι ελλιπή και λόγω της διάλυσης της εργατικής νομοθεσίας και λόγω των ανύπαρκτων ελέγχων και λόγω της απόκρυψής τους από εργοδότες.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα εργατικά θανατηφόρα ατυχήματα. Είναι και οι δεκάδες χιλιάδες νεκροί της πανδημίας λόγω της συνειδητής υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και ασφαλώς και οι 57 νεκροί των Τεμπών.

Συμπέρασμα; Η πολιτική της ΝΔ είναι θανατηφόρα. Κυριολεκτικά!

Υ.Γ.: Τα παραπάνω βεβαίως, για να αποφευχθούν οι λανθασμένοι συνειρμοί, δεν δικαιώνουν την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός ήταν στην κυβέρνηση.