Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Αργολίδας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

ΠΗΓΗ φωτογραφιών αργολικά

Παρουσιάστηκε χθες  29/4/2023 στο ‘Άργος το ψηφοδέλτιο  Αργολίδας  του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη. Το ψηφοδέλτιο παρουσίασε η Δέσποινα Σπανού, μέλος της ΠΓ  της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά και την παρουσίαση παρακολούθησε πολύς κόσμος από την περιοχή, που ήλθε για να ενημερωθεί για τις θέσεις του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, να γνωρίσει τους υποψηφίους αλλά και  για να εκφράσει την συμπαράσταση του.

Υποψήφιοι είναι προσωπικότητες της περιοχής , πολύ γνωστοί για τους αγώνες τους και την   κοινωνική τους δράση.

  • Γεωργιοπούλου Ηλιάνα, από την Επίδαυρο, συνταξιούχος, ζει στην Επίδαυρο.
  • Δαγρές Ξενοφώντας, συνθέτης- μουσικός, ζει και εργάζεται στο Άργος.
  • Δρούγκας Δημοσθένης, οδοντίατρος, ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο
  • Μιχαλόπουλος Γιάννης, αρχιτέκτονας , ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο
  • Στογιάνοβιτς Νένα, καλλιτέχνις εικαστικών τεχνών από την Σερβία, ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο.

Η παρουσίαση έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας και  ενθουσιασμού.

Έχουμε την δύναμη και την αποφασιστικότητα για αγώνα και ρήξη, θα έχουμε και τη νίκη.


Βιογραφικά Υποψηφίων του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Αργολίδα

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ

Γεννήθηκε στην Επίδαυρο το 1961, όπου είναι και η μόνιμη κατοικία της. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Καλλιθέας. Εργάστηκε κατά το παρελθόν στον ΟΤΕ και στον Δήμο Αλίμου. Είναι παντρεμένη από το 1982 και μητέρα τριών παιδιών. Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετείχε στον χώρο των αριστερών κομμάτων – κινημάτων. Το 2010 ενταγμένη στον Σύριζα, και κατόπιν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα», καθώς επίσης υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου». Αποχώρισε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν το λαϊκό ΟΧΙ μετουσιώθηκε σε ένα μεγαλοπρεπές ΝΑΙ και έκτοτε είναι ενταγμένη στη ΛΑΕ – Αριστερό ρεύμα. Το 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής της ΛΑΕ στην Αρκαδία και τώρα συμμετέχει ως υποψήφια βουλευτής στην εκλογική συνεργασία με το Μέρα 25 – Συμμαχία για την ρήξη. 

ΔΑΓΡΕΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ

συνθέτης-μουσικός

Ζω και εργάζομαι στο Άργος – Νομού Αργολίδας.

Είμαι συνθέτης- μουσικός από το 1987. Έχω λάβει τα πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης Πνευστών οργάνων, Αντίστιξης, Φούγκας. Παρακολούθησα μαθήματα Σύνθεσης πιάνο, κλαρινέτο, βιολοντσέλο.

Από το 2000-20016 συνεργάστηκα με τον Δημήτρη Ταλαρούγκα δημιουργώντας το Κέντρο Μουσικών Σπουδών και Πολιτισμού «Δίεσις» στο Άργος, όπου γίνονταν διδασκαλία μουσικών οργάνων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια φωτογραφίας, εικαστικών τεχνών, μουσικός αυτοσχεδιασμός κ.ά.

Το 2003 δημιούργησα το «Μουσικό Κουτί», πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Την περίοδο 2008-2015 ανέλαβα το Management επώνυμων καλλιτεχνών

Την περίοδο 2011-2014 υπήρξα Καλλιτεχνικός Δ/ντης στο Φεστιβάλ του Δήμου

Άργους Μυκηνών.

ΔΡΟΥΓΚΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οδοντίατρος

Γεννήθηκε το 1969 στο Μάνεση Αργολίδας όπου και μεγάλωσε.

Κατοικεί στο Ναύπλιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Αποφοίτησε το 1992 από την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και από το 1994 εργάζεται ως χειρουργός οδοντίατρος.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και εκπρόσωπός του στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Το 2015 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΛΑΕ.

Είναι ενεργό μέλος των κινημάτων με συνεχή παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες και διώξεις.

Το 2014-2019 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ναυπλιέων.

Από το 2019 έως σήμερα είναι εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με την Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου. 

ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

αρχιτέκτονας

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ναύπλιο όπου ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας από το 2011.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα ως ενεργό μέλος του Συλλόγου Σπουδαστών Αρχιτεκτονικής μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο σχημάτων των ΕΑΑΚ. Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από το 2015 και σήμερα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας με συμμετοχή στους μαζικούς αγώνες ενάντια στην φασιστική απειλή και τον κρατικό αυταρχισμό, καθώς και της κίνησης “Πλειστηριασμοί STOP Αργολίδας” για την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Συμμετείχε στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας στην Αργολίδα από τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ.  

ΣΤΟΓΙΑΝΟΒΙΤΣ ΝΕΝΑ

καλλιτέχνις

Γεννήθηκε στη Σερβία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Βελιγραδίου, κλάδος οδοντοτεχνιτών. Το 1999 μετακόμισε στην Ελλάδα. Σήμερα, Ναυπλιώτισσα από Σερβία, είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Καλών Τεχνών, μέλος του Ομίλου της UNESCO Λόγου Τεχνών και Επιστημών Ελλάδος και μέλος του Προοδευτικού συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης”. Από το εικαστικό της βιογραφικό, ξεχωρίζουν ατομικές εκθέσεις στο Τριανόν του Ναυπλίου και στο Π.Κ., στην Ιβάνιτσα της Σερβίας, ομαδικές εκθέσεις στο Ζάππειο, στην Εθνική Πινακοθήκη Πειραιά, Π.Κ. Μερκούρη, Π.Κ. Ιωαννίνων, και εκθέσεις στο Λονδίνο και Μιλάνο. Παντρεμένη με συμπατριώτη της και με δύο παιδιά. Στο γραφικό σοκάκι της Κοκκίνου, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, έχει την γκαλερί της και καθημερινά υπενθυμίζει πόση ανάγκη έχει ο άνθρωπος την Τέχνη.

Από αριστερά: Φώντας Δαγρές, Δημοσθένης Δρούγκας, Ιουλία Γεωργιοπούλου, Δέσποινα Σπανού, Νένα Στογιάνοβιτς, Γιάννης Μιχαλόπουλος