Όλα μπορούν να είναι αλλιώς! (του Γιώργου Παληγεώργου)

Όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

του Γιώργου Παληγεώργου

Είναι πια ολοφάνερο ότι τα κόμματα του κεντρικού πολιτικού συστήματος(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) είναι κάτι   περισσότερο από εξαρτώμενα από τη ντόπια οικονομική ολιγαρχία και τους μηχανισμούς της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας( Ε.Ε., Ε.ΚΤ., ΔΝΤ, ΝΑΤΟ).

Τα κόμματα αυτά που όλα ψήφισαν και υλοποίησαν μνημονιακές πολιτικές κι αλυσόδεσαν την χώρα ως αποικία χρέους σε τραπεζίτες- τοκογλύφους και funds (φαντς)- κοράκια κι εκχώρησαν κοινωνικά αγαθά σε αχόρταστους για υπερκέρδη ιδιώτες, όπως η ενέργεια και να ήθελαν, τώρα πια αδυνατούν να παράξουν αυτόβουλη κοινωνική και εθνική πολιτική. Από τους οικονομικούς ολιγάρχες εξαρτώνται, αυτούς υπηρετούν, σ’ αυτούς λογοδοτούν.

Οι μικροδιαφορές μεταξύ των τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) σε επιμέρους θέσεις τους δε μπορούν  να ανατάξουν την οικονομία και να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες,  ούτε να θωρακίσουν τη χώρα. Δε μπορούν πια να μας ξεγελάσουν!

Η αγωνία των τριών κομμάτων του μνημονιακού δόγματος για να συνεχιστούν και να επιταθούν οι πολιτικές οικονομικού φιλελευθερισμού κι ακραίας φτωχοποίησης των πολιτών θα τα οδηγήσουν σε μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία αφού αυτός είναι ο στρατηγικός σκοπός της ολιγαρχίας του πλούτου.

Όσο τα κόμματα αυτά ψηφίζονται και, έστω και συνεργαζόμενα, έχουν τα μαγικό αριθμό βουλευτών για να μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, η οικονομική ολιγαρχία απτόητη θα απεργάζεται και θα υλοποιεί τα τυχοδιωκτικά σχέδιά της για υπερκέρδη σε βάρος της λαϊκής οικονομίας, σε βάρος των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε βάρος της χώρας.

Κραυγαλέα παραδείγματα σύνθλιψης της Ελληνικής κοινωνίας η αβάσταχτη ακρίβεια στα είδη διατροφής και καθημερινής ανάγκης, η εκτόξευση των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων και γενικότερα της ενέργειας, η υπερχρέωση των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, οι πλειστηριασμοί που πληθαίνουν, η μαζική μετανάστευση νέων κυρίως επιστημόνων.

Σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση και η απίστευτη προπαγάνδα των κεντρικών τηλεοπτικών καναλιών (μέγα εργαλείο των ολιγαρχών), ότι τίποτε δε μπορεί να γίνει αλλιώς. Κι ακόμα, αν διατυπωθεί άλλη πρόταση για την οικονομία και τη χώρα διαφορετική απ’ τις επιθυμίες τους, η επιθετική κινδυνολογία τους αγγίζει τη βαρβαρότητα. Την ίδια επιθετική κινδυνολογία υιοθετούν και τα τρία κόμματα (ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που αγωνιούν να συγκυβερνήσουν για να συνεχίσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ με επεξεργασμένες πολιτικές θέσεις προτείνει:

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  • Δραστική μείωση του ΦΠΑ. Ο γενικός συντελεστής 24% να μειωθεί στο 15% και ο κατώτατος συντελεστής στο 0%.
  • Να διευρυνθούν τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος
  • Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας
  • Να κοινωνικοποιηθούν οι ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ με επανασύσταση της ενιαίας ΔΕΗ
  • Γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα.

Για την προστασία των δανειοληπτών.

Στη θέση του «Ηρακλή» πρέπει να μπει ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», μια νέα Δημόσια Εταιρεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους που τερματίζει την πώληση των κόκκινων δανείων στα ταμεία, καταργεί τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και των εν λειτουργία μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παγώνει τα κόκκινα δάνεια (χωρίς ο δανειολήπτης να χάνει το ποσοστό ιδιοκτησίας που έχει) και σταματά την εξαγωγή υπεραξιών από τα αρπακτικά ταμεία στο εξωτερικό.

Για οι κυβερνήσεις οφείλουν να είναι αμορτισέρ που απορροφούν τους οικονομικούς κραδασμούς για να προστατεύσουν τους πολίτες.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι υποψήφιος βουλευτής

στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ