Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του “ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη” για την συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του “ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη”

για την συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών

Συνεδρίασε σήμερα η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

Το πρώτο πράγμα που έθεσε στο τραπέζι της Διακομματικής το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη ήταν ο χθεσινός αποκλεισμός του Κλέωνα Γρηγοριάδη από το κανάλι MEGA, ως χειροπιαστή και ονομαστική απόδειξη ότι ήδη παραβιάζεται η νομοθετημένη υποχρέωση των καναλιών για ίση, χωρίς διακρίσεις προβολή των θέσεων των κομμάτων από τα κανάλια των ολιγαρχών.

Ζητήθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και από τους παρόντες εκπροσώπους του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση. Μόνο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης καταδίκασαν το συγκεκριμένο περιστατικό. Τα υπόλοιπα κόμματα (πλην Νέας Δημοκρατίας φυσικά) κάνανε γενικόλογες διαπιστώσεις για το έλλειμμα ισότιμης εκπροσώπησής των κομμάτων στα κανάλια.
Ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ επανέλαβε την αδυναμία του ΕΣΡ να ασκήσει με τρόπο αποτελεσματικό την αποστολή του, επικαλούμενος τα όρια που του βάζει η νομολογία, μη δείχνοντας καμία διάθεση βελτίωσης του διαχρονικά διαπιστωμένου παροπλισμού του ΕΣΡ σε απλό διακοσμητικό παρατηρητή των τηλεοπτικών παθογενειών.

Το δεύτερο θέμα που έθεσε το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη, ήταν οι διευκολύνσεις για τους νέους εργαζόμενους ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν.
Δεν έκανε δεκτή η κυβέρνηση τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο εργασίας τους όπως είχε προτείνει εγκαίρως το ΜέΡΑ25 καταθέτοντας σχετική τροπολογία, ζητήσαμε να τους παρασχεθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν ερχόμενοι στον τόπο κατοικίας τους, με δωρεάν εισιτήρια, με υποχρεωτική άδεια από τις επιχειρήσεις, κατάργηση των διοδίων, οτιδήποτε θα τους βοηθήσει ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το τρίτο ζήτημα αφορούσε το debate των πολιτικών αρχηγών, θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε ξεχωριστή συνάντηση που θα αφορά αποκλειστικά αυτό το θέμα.
Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη κατέθεσε την θέση του για debate μόνο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το Γραφείο Τύπου 27.4.2023