Χορτάσαμε από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις (του Δημήτρη Παπαγεωργίου)

ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

Όταν το 2008 ξέσπασε το μαθητικό κίνημα για την δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου, η αριστερά ήταν εκεί και διόγκωσε το κίνημα. Μέσα από αυτό γεννήθηκαν τα κινήματα κατά των μνημονίων. Είναι αυτά που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ πιστεύοντας σε κάτι διαφορετικό. Στην ρήξη με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που βροντοφώναζε τότε και έφερε το ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση το 2012 και πρώτο το 2015.

Τι περίμενε αυτή η αριστερά? Να διαλύσει το παρακράτος στα σώματα ασφαλείας, στο δικαστικό σώμα, να μην υπογράψει μνημόνια που θα καταργούσε με “ Ένα νόμο ένα άρθρο” και να πολιτευτεί όπως πολιτεύτηκε ο Ράφαελ Κορέα στον Ισημερινό και ο Ισλανδός Πρόεδρος λίγα χρόνια πριν, που ειδικά τον δεύτερο δεν τον λες και αριστερό.

  1. Ο Κορέα με την εκλογή του

Α. Δημιούργησε επιτροπή αξιολόγησης του χρέους

Β. Εθνικοποίησε την Κεντρική Τράπεζα.

Γ. Απέλασε το ΔΝΤ και όλους τους παρατρεχάμενους

Δ. Ψήφισε νόμους φορολόγησης του πλούτου

  1. Ο Ισλανδός Πρόεδρος όταν οι Τραπεζίτες της Ισλανδίας τζογάροντας στα Καζίνο Χρηματιστήρια με την κατάρρευση της LEEMAN, βρέθηκαν σε σημείο πτώχευσης δεν πήρε την εύκολη απόφαση να δεχθεί τις πιέσεις ΔΝΤ και ΕΚΤ, να δανεισθεί για να σωθούν οι τραπεζίτες, αλλά προκήρυξε δημοψήφισμα και φυσικά εφάρμοσε το αποτέλεσμα του και άφησε τις Τράπεζες να πτωχεύσουν και μετά τις εθνικοποίησε. Φυσικά οι Ισλανδοί δεν πείνασαν ούτε έπαθαν τίποτα. Μέσα σε έξη μήνες η Ισλανδική Οικονομία απογειώθηκε όπως προβλέφθηκε.

Εδώ τι έγινε? Το δημοψήφισμα που προκηρύχτηκε και έγινε μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας από το κανάλια που στήριζαν το σύστημα, ουρλιάζοντας συνεχώς ‘αν δεν ψηφίσεις ΝΑΙ θα πεινάσουμε δεν θα έχουμε πετρέλαιο φάρμακα κλπ” και κλείνοντας τις Τράπεζες, πίστεψαν ότι θα κατόρθωναν να σπάσουν την θέληση του λαού για αυτό που είχε ψηφίσει το Γενάρη αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αυτό το μεγαλειώδες ΟΧΙ ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε κουρελόχαρτο γιατί αυτό ήθελε από την αρχή, να βγει ΝΑΙ και ανενόχλητος να υπογράψει αυτό που ήθελε από την αρχή.

Οι δικαιολογίες, δεν θα είχαμε πετρέλαιο, φάρμακα, δεν θα είχαμε να φάμε, είναι για μικρά παιδιά.

Η Ισλανδία με 8% διατροφική επάρκεια είπε ΟΧΙ και εμείς με 72% θα πεινούσαμε και με ισοσκελισμένο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών.

Τι χειρότερο θα γινόταν δηλαδή. Θα χάναμε τα σπίτια μας που χάνουμε τώρα.

Η ενέργεια θα ήταν πανάκριβη που είναι τώρα

Τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα ήταν απλησίαστα που είναι και τώρα.

Ο πληθωρισμός θα εκτοξευόταν που έχει ξεφύγει και τώρα.

Όσο για φάρμακα και πετρέλαιο έχει και άλλους τρόπους. Και το να πάς στο ΙΡΑΝ και ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ για πετρέλαιο δεν είναι δύσκολο, αν δεν είσαι υποχρεωμένος από την ΕΕ. Και μην πείτε κάτι, γιατί ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ στη Βενεζουέλα και στον εχθρό του Μαδούρο πήγε για να αγοράσει, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τώρα το αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο εσείς το δημιουργήσατε με τις πολιτικές σας

α. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε το δημοψήφισμα και τη θέληση του 62% του λαού.

β. Ακόμα και σήμερα ψεύδεστε ότι αν φεύγαμε από το € θα πεινούσαμε, που σήμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά και αυτή η κατάσταση εντός Ευρώ θα χειροτερεύει καθημερινά με οποιαδήποτε μνημονιακή κυβέρνηση

γ. Τα πτώματα στο ΑΙΓΑΙΟ υπήρχαν και πριν το 2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να τελειώσει αυτό στα 4 χρόνια της Κυβέρνησης του.

δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τα αεροδρόμια και τα τρένα στους Ιδιώτες.

ε. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την απόφαση του ΣΤΕ ξαναπαρέδωσε τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο υπερταμείο

στ. Τα 37 δις που λέτε είναι υπερφορολόγηση των φτωχών γιατί οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους, γιατί το λέει το σύνταγμα κάτι που ποτέ δεν προτείνατε να αλλάξει όταν αλλάζατε άρθρα του συντάγματος.

Τον Ιούλιο του 2015 στείλατε στα σπίτια τους το μεγαλύτερο κομμάτι του κινήματος των πολιτών. Κανείς τους δεν είχε την έπαρση του ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ όπως λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Προδόθηκαν από την “αριστερά” του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των σαλονιών.

Και η μαχόμενη αριστερά σήμερα αυτό το καθήκον έχει. Να Φέρει ξανά αυτό το κομμάτι των κινημάτων στις επάλξεις.

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ ΜΕ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΜέΡΑ 25 ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ