Ο Δημήτρης Στρατούλης γραμματέας ΛΑΕ ΑΑ στο ONE Talk [Video]

  • Έχουν γίνει πάρα πολλοί πλειστηριασμοί πρώτη κατοικίας, παρά  τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί από αυτούς έγιναν σε ανάπηρους ή πολύτεκνους. Τουλάχιστον 70 στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και άλλοι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών είναι διωκόμενοι στα δικαστήρια γιατί υπεράσπισαν και γλίτωσαν πρώτες κατοικίες φτωχών λαϊκών νοικοκυριών.
  • Το 2015 κρινόταν αν η Ελλάδα φύγει ή μείνει στην ευρωζώνη. Σήμερα δεν κρίνεται κάτι τέτοιο. Τώρα κρίνεται πως θα αντιμετωπιστούν βασικά και καυτά προβλήματα του ελληνικού λαού. Η ακρίβεια, η φτώχεια, η στεγαστική κρίση, η προστασία λαϊκής κατοικίας και λοιπά.
  • Έχουμε καθαρή θέση κατά του φράχτη στον Έβρο διότι θεωρούμε ότι μετατρέπει τη χώρα φυλακή προσφύγων και  δεν λύνει το πρόβλημα προστασίας των συνόρων. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να  αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Οι τράπεζες χαρίζουν σκανδαλωδώς λεφτά στους τοκογλύφους, ενώ έχουν ανακεφαλοποιηθεί κατ επανάληψη με λεφτά του Ελληνικού λαού.  Χαρίζουν λεφτά και με σχετικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και με το πρόγραμμα Ηρακλής της Νέας Δημοκρατίας. Με αυτούς τους νόμους δόθηκε η δυνατότητα στα founds και στους διαχειριστές δανείων, να αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες στο 3% και στο 7% της αξίας του κεφαλαίου του  δανείου.
  • Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η πρώτη κατοικία, όπως γίνεται στην Κύπρο, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να γίνει σεισάχθεια.  Όποιοι δεν μπορούν να πληρώσουν, τι να κάνουμε δεν μπορούν.  Όποιοι μπορούν να πληρώσουν, ίσως όχι όλα όσα χρωστούν, αλλά κάποια από αυτά, να τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν.  Να σταματήσουν οι πολιτικές της λιτότητας, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά να παραμένουν σαν τέτοια και να μην είναι στην κερδοσκοπία των ολιγαρχών. Να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας,  να υπάρξει βιομηχανία, Γεωργία, Αγροτική οικονομία.
  • Εμείς με καθαρό το μέτωπο και τη συνείδησή μας, ζητάμε την ψήφο των πολιτών. Όσοι είμαστε υποψήφιοι με το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη,  μείναμε πιστοί στο ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα. Έχουμε διαχρονικούς αγώνες, έχουμε εναλλακτικές προτάσεις και εγγυώμαι ότι ή όποια δύναμη μας δώσουν οι πολίτες με την ψήφο τους, θα είναι η φωνή του λαού στη βουλή.
  • Δεν θα συμμετέχουμε στη συγκρότηση οποιασδήποτε μνημονιακής κυβέρνησης ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης ούτε με ψήφο ανοχής, όποια απόχρωση και αν έχει.