Οι Έλληνες του εξωτερικού, «Απειλή» για την Κυβέρνηση  (του Πέτρου Γκότση)

Οι Έλληνες του εξωτερικού, «Απειλή» για την Κυβέρνηση  

του Πέτρου Γκότση*

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για την Ρήξη ,αναδεικνύει τις τελευταίες ημέρες  ένα πολύ σοβαρό θέμα σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, που τόσο πολύ κόπτεται η Νέα Δημοκρατία και τόσο πολύ διαφήμισε ως πρωτοβουλία.

Όμως η ιστορία αυτή έμεινε εκεί, στη διαφήμιση. Γιατί για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται η στιγμή ειλικρίνειας του Πρωθυπουργού, που είχε δηλώσει πως τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία.

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα της συντηρητικής παράταξης για να χαϊδέψει τα αυτιά αυτών που είναι «δύο φορές Έλληνες», όπως συχνά αρέσκονται να λένε εκείνοι που δεν ασχολούνται ούτε με τους «μια φορά», ούτε με τους «δύο φορές».

Για παράδειγμα εγώ βρίσκομαι ενώπιον δύο επιλογών. Από το μέρος που ζω στη δυτική Αυστρία, το κοντινότερο προξενείο μας (που υπολειτουργεί και άρα δεν ξέρω κατά πόσο θα αποτελεί εκλογικό κέντρο) είναι στο Σάλτσμπουργκ, περίπου 3,5 ώρες με αυτοκίνητο. Αν αυτό δε λειτουργεί, η Βιέννη είναι στις 6,5 ώρες.

Κατανοεί κανείς πως πιο εύκολα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη για να ψηφίσω στην Τούμπα, παρά να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ο εμπαιγμός όμως παραμένει. Απέναντι στο σύνολο των Ελλήνων, αλλά ιδίως απέναντι σε αυτούς του εξωτερικού.

Γιατί στην πραγματικότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται την ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν τα τελευταία 15 χρόνια από την Ελλάδα, διότι εκείνοι ξέρουν ποιος, πως και γιατί τους έδιωξε.

Αυτός είναι ο πατριωτισμός της κυβέρνησης. Μέχρι εκεί φτάνει. Αλλά η ευκαιρία είναι μπροστά μας. Στις 21 Μαΐου μπορούμε να τελειώσουμε με όσα μας ταλαιπωρούν και όσους μας εμπαίζουν.

*Γκότσης Πέτρος 

Κάτοικος εξωτερικού 

Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ