Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά αποχαιρετά την ηθοποιό και συγγραφέα Κατερίνα Χέλμη

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά αποχαιρετά την ηθοποιό και συγγραφέα Κατερίνα Χέλμη.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών  η μεγάλη ηθοποιός του  θεάτρου και του κινηματογράφου  Κατερίνα Χέλμη. Κατά την διάρκεια της σταδιοδρομίας της έλαβε μέρος  σε είκοσι τέσσερις  ταινίες, τέσσερις τηλεοπτικές σειρές και  σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες ανέδειξε το τεράστιο ταλέντο της. Είχε γράψει επίσης  και αρκετά βιβλία.
Αξέχαστες ερμηνείες ανέδειξε  σε ταινίες όπως, Ν.4000,  Η μεγάλη θυσία,  Ίλιγγος, Χωρίς  Ταυτότητα, Τα κόκκινα φανάρια,  Εις θάνατον, Πυρετός στην Άσφαλτο, Στο δρόμο του  Λαμόρε,  Άγγελος, Η ζωή  ενάμισι χιλιάρικο, Ελ Γκρέκο και άλλα,  όπως επίσης σε τηλεοπτικές σειρές Παραμύθι  χωρίς  όνομα, Χαμένη Άνοιξη,  Απαγορευμένη Αγάπη, Οι φρουροί της Αχαΐας.
Στο θέατρο είχε συνεργαστεί  με μεγάλους καλλιτέχνες και σημαντικούς θιάσους, όπως με τον Μάνο Κατράκη { Βασίλισσα Αμαλία, { Η δίκη των πιθήκων}, { Ο Πατούχας}, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, { Το λάθος}, {Ο  Πειρασμός},  {Το  σπίτι της Κούκλας}, { Άμλετ}, με το Εθνικό Θέατρο {Οι δούλες},  {Ο Βασιλικός} και άλλα.
Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά  εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της.
 Το Γραφείο Τύπου 17.4.2023
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ