Γιατί θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου; (του Πέτρου Γκότση)

Γιατί θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

Γράφω αυτό το κείμενο για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για την Ρήξη στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές  στην Α’ Θεσσαλονίκης , αλλά και για να εξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Ανήκω σε εκείνη τη γενιά που από την αρχή το μέλλον της ήταν η κρίση. Προετοιμάστηκα να μπω στο Πανεπιστήμιο με ύφεση, μπήκα με Μνημόνια, βγήκα με Μνημόνια και λιτότητα, έκανα μεταπτυχιακό με τη χώρα ερείπιο και εν τέλει, ήμουν ένας από αυτούς τους χιλιάδες που έφυγαν από την Ελλάδα κατά τα προηγούμενα χρόνια. Πρώτα για σπουδές και έπειτα για δουλειά μακριά από τον τόπο μου, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια ρημάζει.

Ανήκω σε εκείνη τη γενιά που σκορπίστηκε σε διάφορα σημεία του πλανήτη παρότι έλαβε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στην ιστορία της χώρας και παρότι κατέβαλλε και το μεγαλύτερο δυνατό κόπο για να αποκτήσει τα εφόδια για μια καλή και άνετη ζωή, την οποία όμως από νωρίς ξέγραψε καθώς δεν θυμάται πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήσαμε «χωρίς κρίση».

Ανήκω σε εκείνη τη γενιά που το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο της χώρας καταδίκασε στην ανεργία, που η λιτότητα οδήγησε στην ανεργία, που τα μνημόνια έστειλαν στο εξωτερικό, που δεν εκφράζεται στην πολιτική, που είναι αόρατη για τους σχεδιασμούς και υπολογισμούς, που έχασε τους ανθρώπους της και φέρει το συλλογικό τραύμα των Τεμπών.

Αυτά θα ήταν αρκετά για να εξηγήσουν γιατί χρειάζεται αυτή η γενιά να εκφραστεί πολιτικά και να έχει εκπροσώπηση στη Βουλή, για να ακουστεί και να γίνει επιτέλους ορατή. Όμως δεν αρκούν αυτά. Χρειάζεται και το όραμα, το πολιτικό σχέδιο και η ένωση δυνάμεων για τη ρήξη. Και αυτό απαντάει στο ερώτημα γιατί θα είμαι υποψήφιος με τη Συμμαχία για τη Ρήξη του ΜέΡΑ25 με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Γιατί απαντούν στα παραπάνω και καλύπτουν τις ανάγκες για μια νέα ανατροπή μετά από εκείνη της ήττας του 2015. Για να δώσουμε ξανά στο λαό μας το δικαίωμα στην ελπίδα και την πίστη ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα.

Οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα για να πάψει το μόνιμο καθεστώς κρίσης στο οποίο ζει απαιτούν ρήξη. Ρήξη με παθογένειες, ρήξη με νοοτροπίες, ρήξη με συστήματα, ρήξη με την ολιγαρχία και το σκληρό μπλοκ των δυνάμεων που την εκπροσωπούν. Και όταν είσαι από μικρός μέρος των κοινωνικών αγώνων και των πολιτικών διαδικασιών που έφεραν την Αριστερά στο προσκήνιο κατά τα μνημονιακά χρόνια και τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 2015 μη νομιμοποιώντας το 3ο Μνημόνιο, δεν έχεις επιλογή όταν λαμβάνεις την εξαιρετικά τιμητική πρόταση να συμμετέχεις στο ψηφοδέλτιο και να διεκδικήσεις την ψήφο των συμπολιτών σου, ώστε να εκπροσωπήσεις την πόλη που γεννήθηκες, μεγάλωσες, περπάτησες, σπούδασες, έκανες φίλους και συμμετείχες στους αγώνες της για ένα καλύτερο μέλλον.

Για όλα αυτά και για άλλα τόσα που θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 21 Μαΐου θα είμαι υποψήφιος. Γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε και πολλά πράγματα να αλλάξουμε ώστε το χαμόγελο και η ελπίδα να επιστρέψει στους ανθρώπους μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ