«Το βαρέλι του ΝΑΤΟ δεν έχει πάτο» (του Κώστα Ήσυχου)

Σχόλιο Κώστα Ήσυχου για το «νατοϊκό παραμύθι» με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας στην Ελλάδα

«Το βαρέλι του ΝΑΤΟ δεν έχει πάτο»

               του Κώστα Ήσυχου

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού άμυνας της Ουκρανίας κ. Ρέσνικοφ , στη χώρα μας . Τα αιτήματα του Κιέβου για μεγαλύτερη και ταχύτερη ροή σε όγκο και ποιότητα οπλικών συστημάτων της Ελλάδας προς την Ουκρανία δεν είχε τέλος….Παραμένουμε οι «καλύτεροι μαθητές» του ΝΑΤΟ».
Ενώ ταυτόχρονα τα καλάθια «παρηγοριάς», τα διάφορα “pass” έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας ( όχι όλων όσων πλήττονται βέβαια) αφού η ενεργειακή , διατροφική, γενικότερα καταναλωτική αυξανόμενη φτώχεια του λαού εντείνεται. Η έκρηξη κερδοφορίας των καταναλωτικών μεγάλων αλυσίδων παραμένει αλώβητη παρά τις συχνές « επικοινωνιακές» επισκέψεις του αρμόδιου υπουργού που έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο χορηγό τους . Το ενεργειακό καρτέλ των ολιγαρχών του περίφημου «χρηματιστηρίου ενέργειας συνεχίζει το «πάρτι» του επιδοτούμενο από τον δημόσιο κορβανά. Δηλαδή ο λαός συνεχίζει να τους επιδοτεί!
Τα αόρατα γεράκια , τα χρηματοπιστωτικά fund , έχουν βάλει στο «καλάθι» τους 300,000 πρώτες κατοικίες , κυρίως λαϊκών οικογενειών. Ανεξέλεγκτοι από την πολιτεία και το δημόσιο, συνεχίζουν την καταστροφή ανθρώπων, οικογενειών  , οχυρωμένοι πίσω από ένα νομικό και πολιτικό σύστημα με ολοκληρωτική υποταγή στην μετά μνημονιακή πραγματικότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους .
Ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα χωρών μελών του ΝΑΤΟ με το αστρονομικό ποσοστό του 3,8% του ΑΕΠ της ( δηλαδή σε 8 δισ. δολάρια ή 7,1 δισ. ευρώ) πάνω από τις ΗΠΑ που είναι δεύτερη χώρα σε ποσοστό!
Η προεκλογική επικοινωνιακή ατζέντα των τριών συστημικών κομμάτων ( ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ) που αφορά στο ΝΑΤΟ, στην αλόγιστη « βοήθεια» της Ελλάδας στο καθεστώς του Κιέβου, τις συνεχιζόμενες κυρώσεις προς Ρωσία , που πλήττουν συνολικά της οικονομία της ΕΕ και όχι μόνο της Ελλάδας, την υποταγμένη εξωτερική πολιτική της χώρας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και Βρυξελλών συνδέονται άμεσα, αυταπόδεικτα και αμείλικτα με τα πραγματικά προβλήματα επιβίωσης την νεολαίας, των μικροεπαγγελματιών και.    μικρό -βιοτεχνών , των συνταξιούχων , των νέων ανέργων που συνεχίζουν να αναζητούν τον βασανιστικό δρόμο της μετανάστευσης , όλα αυτά και πολλά αλλά συναποτελούν την γκρίζα πραγματικότητα που αποφεύγουν τα συστημικά ΜΜΕ σαν το «διάολο το λιβάνι» .
Τα μικρά και περιορισμένα «καλάθια φιλανθρωπίας» δεν συγκρίνονται με τα γεμάτα βαρέλια του ΝΑΤΟ χωρίς πάτο που οι Έλληνες γεμίζουν με το υστέρημα τους. Αυτές τις αλήθειες δεν πρόκειται να φωτίσουν οι «νέοι μονομάχοι». Προτιμούν να τους χωρίζουν τα δήθεν μεγάλα ζητήματα , οι βίλες των υποψηφίων τους , τα « γαργαλιστικά τους σκάνδαλα» , ποιος από τους δυο τα κατάφερε καλύτερα αντιμετωπίζοντας το μνημόνιο,  που μαζι ψήφισαν , και μετά μνημόνιο που ολοκληρώνεται το 2060!
Η λαϊκή ρήση «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» τώρα μπορεί να γίνει ο εφιάλτης τους. Η κάλπη πρέπει να δώσει νέα ελπίδα και πνοή. Γιατί όλα μπορεί να είναι αλλιώς .