Κοινή δήλωση Δ. Στρατούλη και Μ. Τσίχλη για την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την ελληνική Πρεσβεία στο Καράκας

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ των Γραμματέων της ΛΑΕ- ΑΑ Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάνας Τσίχλη για την πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κλείσει την ελληνική Πρεσβεία στο Καράκας

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταγγέλλει την άκρως παράλογη πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ελληνική Πρεσβεία στο Καράκας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι γνωστό ότι έχει αναλάβει «εργολάβος» των Αμερικανό- Νατοϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή (εφαρμόζοντας παράνομες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας και της Βενεζουέλας, παρέχοντας στρατιωτική βοήθεια στη Ουκρανία, συμμετέχοντας στις κυρώσεις προς Ρωσία, δείχνοντας απόλυτη περιφρόνηση της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης παλαιστινιακής γενοκτονίας από το καθεστώς του Ισραήλ).

Τώρα, έρχεται και η πρόθεση της πλήρους διακοπής διπλωματικών σχέσεων με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, ενώ, την ίδια στιγμή, τόσο οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, έχουν ανοίξει έναν ουσιαστικό δίαυλο επικοινωνίας με το Καράκας εδώ και ένα χρόνο περίπου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, «βασιλικότερη του βασιλέως».

Η απεξάρτηση από τις νατοϊκές προσταγές και η αναγκαία πολυδιάστατη εξωτερική της Ελλάδας θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά, για τη χώρα μας και τον λαό μας, όσο και για όλους λαούς και χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο παράνομων κυρώσεων.

Ζητάμε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση διακρατικών σχέσεων με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, όπως και την ουσιαστική διακοπή παράνομων και απάνθρωπων κυρώσεων σε βάρος λαών και χωρών (Κούβα, Παλαιστίνη, κλπ.) που το μόνο τους «έγκλημα» είναι ότι αγωνίζονται ενάντια στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Το Γραφείο Τύπου 10.4.2023