Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» ενάντια στα σχέδια κλεισίματος του εργοστασίου στα Οινόφυτα

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» ενάντια στα σχέδια κλεισίματος του εργοστασίου στα Οινόφυτα

Στο κλείσιμο του εργοστασίου στα Οινόφυτα προσανατολίζεται η πολυεθνική «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ», μια εταιρεία που αποκόμισε πολλά δισεκατομμύρια € από το 1969 που λειτουργεί από τα έργα που έχει πάρει από τη ΔΕΗ και όχι μόνο.

Παρά το γεγονός ότι το 2019 η εταιρεία είχε πωλήσεις πάνω από 25 δισεκατομμύρια και κέρδη ύψους 3 δις επιχειρεί να κλείσει το εργοστάσιο λέγοντας πως η δραστηριότητα δεν είναι βιώσιμη.

Είναι σαφές ότι τόσο η «ΣΝΑΪΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ» όσο και άλλες εταιρείες θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση που έπεται της υγειονομικής προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που τους παρέχουν τόσο η νομοθεσία των μνημονίων όσο και οι πρόσφατες ρυθμίσεις που στο όνομα της κρίσης ονομάστηκαν προσωρινές αλλά απ’ ότι φαίνεται θα επιχειρηθεί να μείνουν μόνιμα.

Οι εργαζόμενοι σήμερα Τετάρτη προχώρησαν σε στάση εργασίας και τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο κλείσιμο του εργοστασίου και στην προοπτική της απόλυσης και της ανεργίας που τους περιμένει.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει απαθής και οφείλει εδώ και τώρα να παρέμβει βάζοντας φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας.