Στιγμιότυπα από την μεγάλη πολιτική εκδήλωση του «ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη» στο θέατρο Γκλόρια

Στιγμιότυπα από την μεγάλη πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία χθες στο κατάμεστο θέατρο Γκλόρια η συνεργασία «ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη».
Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της ΛΑΕ- ΑΑ Μαριάνα Τσίχλη, που επεσήμανε: «Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική οπλιτική, σε βάρος όλων αυτών που επί τόσα χρόνια πληρώνουν το τίμημα της κρίσης. Ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολλών. Όμως, οι δυνατότητες αυτές υπάρχουν.
Υπάρχουν σήμερα μέσα από τους αγώνες και τα κινήματα τα οποία είδαμε να ανθίζουν σε μια καινούρια άνοιξη τις προηγούμενες μέρες, αλλά και στην ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς.
Είναι ανάγκη μια μαχητική αντιπολίτευση με ένα μεγάλο μέτωπο των εργαζόμενων της νεολαίας και με ισχυρή παρουσία της αριστεράς. Μπορούμε να προχωρήσουμε αποφασιστικά για τις ρήξεις που έχουμε ανάγκη.»
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο Οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας ανέλυσαν την διεθνή και εγχώρια οικονομική πραγματικότητα και τις επιπτώσεις για το λαό και τη νεολαία. Απάντησαν σε πληθώρα ερωτήσεων, ενώ το ενδιαφέρον για την ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε ήταν μεγάλο.
Χαρακτηριστικά, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποπολιτικοποιούν την πολιτική στρέφοντας την προσοχή σε ανούσιες προσωποκεντρικές συζητήσεις. Το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ αυτο-καταρρίπτεται: δικαιοσύνη παντού εντός του καπιταλισμού που δεν είναι πλέον πρόθυμοι να καταπολεμήσουν, δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς από τη πλευρά μας σήμερα δείξαμε τι σημαίνει στη πράξη σύγκλιση και κάναμε την αρχή μιας πραγματικής αγωνιστικής νέας Αριστεράς για τον τόπο.»
Ενώ ο Κώστας Λαπαβίτσας από την πλευρά του τόνισε ότι: «Τα μνημόνια δε θα περνούσαν αν δεν υπήρχε η ελληνική ολιγαρχία που τα ήθελε διακαώς! Υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας τα οποία ωφελούνται από την φτωχοποίηση των πολλών. Πρέπει να χτυπηθεί η ανισότητα και να δημιουργηθούν καινούργια πεδία παραγωγής και ανάπτυξης, από μια Αριστερά που ξαναμιλάει με τον λαό και επιστρέφει το θέμα της ανάκτησης της κυριαρχίας στον δημόσιο διάλογο.»
Συνεχίζουμε με επόμενες συζητήσεις και ανοιχτές συζητήσεις με το λαό και τη νεολαία.
Ρήξη τώρα για να έχουμε ζωή!
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ