Πάνε να ξεκινήσουν ξανά τα ίδια τρένα, στις ίδιες ράγες, υπό τις ίδιες συνθήκες

Σάββατο 1η Απρίλη: 1 μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών πάνε να ξεκινήσουν ξανά τα ίδια τρένα, στις ίδιες ράγες, υπό τις ίδιες συνθήκες

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 1/4, 12.00, στο Σταθμό Λαρίσης

1 μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ΟΣΕ και η Ιταλική Hellenic Train -FSI κάνουν σαν να μην συνέβη ποτέ. Με εκπτώσεις ασφαλείας, μειωμένα δρομολόγια, χωρίς καν να έχει υλοποιηθεί η περιβόητη τηλε-διοίκηση, το Σάββατο 1/4 έχει ανακοινωθεί η έναρξη των επιβατικών δρομολογίων Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων, που τόσα χρόνια αναδείκνυαν τα ζητήματα ασφάλειας, συνεχίζουν να τα θέτουν κατά τις διαπραγματεύσεις με τον “αυτοφωράκια του Μητσοτάκη”, Γεραπετρίτη. Κι όμως. Το τρίγωνο Κυβέρνηση -Hellenic Train – ΟΣΕ επιδιώκει να θέσει προ τετελεσμένων τους εργαζόμενους, έχοντας ήδη ανακοινώσει ημερομηνίες έναρξης διαφόρων γραμμών επιβατικών και εμπορικών.

Θεωρούν ότι η χώρα ξέχασε το έγκλημα που διεπράχθη. Θεωρούν ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που πλημμύρισαν όλη την χώρα τις προηγούμενες μέρες, έχουν αποδεχτεί τα ψέματα, τις στρεβλώσεις, την χυδαία επικοινωνιακή διαχείριση και έχουν μετατραπεί σε απλούς τηλεθεατές.

Ξεχνούν όμως ότι αυτό που διαμήνυσε ο λαός και η νεολαία όλο τον περασμένο μήνα ήταν ξεκάθαρο.

ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

1 μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών, το ρίσκο επανέναρξης των δρομολογίων δεν μπορεί να είναι κοινωνικά αποδεκτό.
1 μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών, η πλήρης αδράνεια του τριγώνου Κυβέρνηση – ΟΣΕ- Hellenic Train δεν μπορεί να πείσει ότι τα δρομολόγια είναι ασφαλή.
1 μήνα μετά το έγκλημα των Τεμπών, δεν μπορούν να εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους που “μετρήθηκαν και βρέθηκαν λιγότεροι”, να ανέβουν ξανά στα τρένα για να μην χάσει τα κέρδη της η Hellenic Train, για να μην “πληγεί” η κυκλοφορία των εμπορευμάτων.

ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ