Αλληλεγγύη στο Γαλλικό λαό! Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι. Έχουν δικαιώματα και θα νικήσουν!

Αλληλεγγύη στο Γαλλικό λαό!

Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι. Έχουν δικαιώματα και θα νικήσουν!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα του Γαλλικού λαού Δευτέρα 27/3, 19.00, στη Γαλλική Πρεσβεία

Ο ιστορικός αγώνας του Γαλλικού λαού ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μακρόν να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη και με την προϋπόθεση 43 χρόνων εργασίας για εξασφάλιση πλήρους σύνταξης, αποτελεί έμπνευση για το λαό μας και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι τεράστιες, μαχητικές διαδηλώσεις απ’ άκρη σ’ άκρη της Γαλλίας και οι ιστορικές γενικές απεργίες, που θα γίνουν 10 στον αριθμό την ερχόμενη Τρίτη, αποτελούν σταθμό στο διεθνές εργατικό κίνημα και την πάλη του για ανθρώπινη ζωή και ανθρώπινη δουλειά, ενάντια στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που θέλει να στερήσει κάθε δικαίωμα από τους εργαζόμενους.

Ο ελληνικός λαός, που πάλεψε με τα εγχώρια και ιμπεριαλιστικά κέντρα εξουσίας, την Τρόικα, τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια και την εγχώρια ολιγαρχία ενάντια στα μνημόνια, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει δουλειά μέχρις εξάντλησης της ζωής, χωρίς δικαιώματα, χωρίς 8ωρο, χωρίς αργίες και Κυριακές.

Ούτε στη Γαλλία ούτε πουθενά!

Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, έχουν δικαιώματα!

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα του Γαλλικού λαού, Δευτέρα 27/3, ώρα 19.00 στη Γαλλική Πρεσβεία Λ. Βασ. Σοφίας 7.

 

Το Γραφείο Τύπου 26.3.2023