Εμμανουέλ καλεί Κυριάκο! (Πολιτική Σάτιρα του Τάσου Κανταρά)

Εμμανουέλ καλεί Κυριάκο!
Πολιτική Σάτιρα του Τάσου Κανταρά
“…. Άγρια χαράματα χτυπούσε το αναθεματισμένο το τηλέφωνο. Το σήκωσα με προφανή διάθεση να ρίξω κανένα μπινελίκι, να το κλείσω και να ξανακοιμηθώ.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπαιρναν κατά λάθος ζητώντας το ελαιοτριβείο του Αβέρη για να κλείσουν ραντεβού.

Στο βάθος της γραμμής ακούγονταν σειρήνες και εκρήξεις, το μυαλό μου πήγε στο Ντομπάς και την Ιρίνα Αλεξαντρόβα, η λεπτή γαλλική φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής με παραξένεψε, αν και η Ιρίνα είχε κάνει “δουλειές” και στη Γαλλία.
Δεν ήμουνα σίγουρος αν επρόκειτο για γυναίκα η άνδρα.
“Κυριάκο με ακούς”;
Σίγουρα ήτανε λάθος.
Είπα να κάνω αυτό που έκανα με ορισμένους επίμονους ελαιοπαραγωγούς που έπαιρναν ξανά και ξανά και στο τέλος αναγκαζόμουνα να τους κλείνω ραντεβού στον “αέρα”!
“Ναι σε ακούω, ποιος ποια είναι;” δίστασα λιγάκι για το φύλο.
“Ο Μανώλης ο Μακρόν είμαι Κυριάκο, άκουσε με σε παρακαλώ με προσοχή. Εδώ τα πράγματα έχουν ξεφύγει, ζητάω τη βοήθεια σου. Ούτε αεροπλάνα λειτουργούν, ούτε τρένα, κατέβηκαν οι αγρότες με τα τρακτέρ, ακόμα και οι αστυνομικοί μου κάνουν νερά. Ένα χάος παντού. Φοβάμαι για μένα και για τη Μπριζίτ. Εσύ που ξέρεις να διαχειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις πως μπορείς να βοηθήσεις”.
Η γραμμή είχε διαλείψεις, σίγουρα αυτοί οι τεχνικοί εγκαταστάσεων της France Telekom είχαν αφήσει τα διεθνή κυκλώματα εντελώς ασυντόνιστα, είναι και τόσες μέρες που απεργούν.
“Εν πρώτοις Μανώλη να σε στείλω τον σταθμάρχη της Λάρισας. Πέρα από τη μαντάρα που θα τα κάνει, θα μπορείς άνετα να επικαλεστείς πως δεν φταίνε για το χάος οι απεργίες και η πολιτική σου, μα αυτός ο ανεκδιήγητος και ανεπρόκοπος.
Για τα αεροδρόμια έχουμε τον Πιτσιόρλα, διαχρονική και διακομματική αξία, αν χρειαστεί και ή Ουρανία του Υπερταμείου έκανε δουλίτσα και για μένα και για τον Αλέξη.
Τέλος επειδή έχουν βγάλει κάλους από την απραξία εδώ πέρα, να σου στείλω τον Παναγόπουλο και όλη την διοίκηση της ΓΣΕΕ. Ίσως με το ξύλο που θα φάνε να εκτονωθεί η κατάσταση και να το γλυτώσεις εσύ, που αυτό είναι το ζητούμενο, η προστασία του πρωθυπουργικού κύρους και της ευρωπαϊκής τάξης. Γιατί Μανώλη, για το ευρώ παλεύουμε όλοι μας, όπως θα έλεγε και ο μακαρίτης ο Τσοχατζόπουλος”.
“Σοφά και ωραία όλα αυτά που μου λες Κυριάκο, ακούω και τη γραμμή να βράζει, μάλλον μας παρακολουθούν οι Πουτινικοί, ελπίζω να μην έχεις βάλει το Predator για να με εκθέσεις στον Πρόεδρο Μπάϊντεν ως λιπόψυχο, αλλά πέσμου όμως γι’ αυτόν τον Κουτσούμπα που ήρθε κατά τα μέρη μας τι γνώμη έχεις; Μπορεί να μας ανάψει καινούργιες φωτιές”;
“Μην ανησυχείς Μανώλη, για ψηφοθηρία μέσω Γαλλίας ήρθε, εδώ σβήνει φωτιές δεν ανάβει, οι δικοί του δε συντονίζονται ποτέ με τους άλλους, δε γίνεται αυτό που πάθατε εσείς, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και γίνονται όλοι ένα δεμάτι. Γι αυτό έχεις όλα αυτά τα ζόρια, που σου εύχομαι από καρδιάς να ξεπεράσεις, γιατί αυτή η φωτιά είναι μεταδοτική και δεν ξέρεις τι περιμένει όλους μας. Πάθαμε και είδαμε να ησυχάσουμε με αυτούς τους κατσαπλιάδες της δραχμής παλιότερα. Μήν ανησυχείς λοιπόν για τον Κουτσούμπα, το νου σου μόνο μην έρθει προς τα εκεί ο Αλέξης και πάρει ανάποδες στροφές αυτός ο άγριος ο Μελανσον, γιατί αν τον δει μπροστά του είναι ικανός να κάψει και τις Βερσαλλίες. Προδότη τον ανεβάζει προδότη τον κατεβάζει. Και η αλήθεια είναι πως και εγώ τον χρειάζομαι πιο πολύ εδώ τον Αλέξη, είναι ο καλύτερος αιμοδότης μου. Σιγά σιγά τσιμπάω κάτι τις στις δημοσκοπήσεις. Αυτές τις συμβουλές είχα να σου πω, σε παρακαλώ μη μου ξαναπάρεις χαράματα, έχω πάθει μια ταραχή από τις ερωτήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στην προχτεσινή συνέντευξη και η καρδιά μου δεν είναι από πέτρα. Καλά ξεμπερδέματα σου εύχομαι”.
Έκλεισα με κάποια ανακούφιση το ακουστικό, ήσυχος πως βοήθησα του ανθρώπου το πρόβλημα.
Καπάκι ντρίν ντρίν πάλι το γ@@@@@@ο!
“Ε ρε γαμώτο τι δεν κατάλαβε ο βλακέντιος”;
“Ελαιοτριβείο Αβέρη εκεί “; ακούστηκε μια γέρικη φωνή.
“Για ραντεβού από τον Σεπτέμβρη θα παίρνετε στον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας τον Μελανσόν και εδώ όταν μαζέψτε τις ελιές δε θα είναι πια ο Κυριάκος” απάντησα εκνευρισμένος και έκλεισα το τηλέφωνο.
“Ουφ, ούτε τον καφέ μου δεν ήπια ακόμα με αυτά τα Γαλλοελληνικά προβλήματα”!
Καλή σας μέρα!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ