Πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας: Ένας πόλεμος που επεκτείνεται με ανυπολόγιστους κινδύνους για την Ελλάδα (του Κώστα Ήσυχου)

Πόλεμος ΝΑΤΟ – Ρωσίας : Ένας πόλεμος που επεκτείνεται με ανυπολόγιστους κινδύνους για την Ελλάδα.

* του Κώστα Ήσυχου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping στη Μόσχα, το Λονδίνο ανακοίνωσε την προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία με χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Η Δύση δυναμιτίζει την πρωταρχική ευθύνη για την λεπτομερή καθοδήγηση μιας περιφερειακής πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία προς έναν γενικευμένο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο ενδεχόμενα, πυρηνικό πόλεμο. Μια άλλη φάση της σύγκρουσης ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία προχώρησε σε στρατιωτική επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους κατοίκους του Ντονμπάς από την γενικευμένη επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου από το 2014 που επέφερε πάνω από 14.000 νεκρούς.

Η Δύση δήλωσε αμέσως ξεκίνησε την υποστήριξη της στην στην Ουκρανία αρχικά με αμυντικά όπλα και εξοπλισμό. Λίγο αργότερα, η Δύση άρχισε να προμηθεύει το Κίεβο με επιθετικά όπλα. Επιπλέον, η Δύση εξόπλισε τις ουκρανικές δυνάμεις με πιο σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών HIMARS MLRS. Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ αποφάσισε να προμηθεύσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και βαρέων αρμάτων μάχης. Τώρα ετοιμάζονται αποστολές σε προμήθειες πολεμικών αεροσκαφών με τα πιο προηγμένα οπλικά συστήματα που θα μπορούν να πλήξουν την ρωσική επικράτεια.

Στις 21 Μαρτίου 2023, η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε πυρομαχικά που κατασκευάζονται με χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου, σχεδιασμένα να διεισδύουν πιο εύκολα στην θωράκιση των αρμάτων μάχης , σε συνδυασμό με εξαιρετικά τοξικά υπολείμματα στο περιβάλλον που φτάνουν στον υδροφόρα ορίζοντα, επιφέροντας θανατηφόρα οικολογικά πλήγματα για αιώνες .

Η συνεχιζόμενη στρατηγική της Δύσης καταδεικνύει ότι το επόμενο βήμα θα είναι πιθανώς η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό μέτωπο( αφού ήδη χιλιάδες μισθοφόροι ήδη πολεμούν από δεκάδες χώρες της Δύσης) ή η παροχή τακτικών πυρηνικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ της Κίνας αντέδρασαν έντονα στην ανακοίνωση του Λονδίνου, κατά την επίσκεψη στην Μόσχα του Κινέζου προέδρου.

Φαίνεται ότι η Δύση έχει πραγματικά αποφασίσει να πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό – όχι πλέον με λόγια, αλλά με πράξεις. Αλλά από αυτή την άποψη, θα ήθελα να σημειώσω ότι εάν όλα αυτά συμβούν, τότε η Ρωσία θα πρέπει να απαντήσει ανάλογα. Αυτό που εννοώ είναι ότι η συλλογική Δύση έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί όπλα με πυρηνικό στοιχείο»,δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας αξιολογούν αντικειμενικά τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο. Οι κοινές τους δηλώσεις και οι πολλαπλές τους συμφωνίες, στον τεχνολογικό στρατιωτικό τομέα είναι αποκαλυπτικά για την ανάγκη από κοινού αντιμετώπισης της επιθετικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.

Στην πραγματικότητα, οι συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ήταν το πρώτο πραγματικό βήμα για τη δημιουργία μιας νέας στρατιωτικοπολιτικής συμμαχίας στην Ευρασία. Το Λονδίνο συνέβαλε επιταχύνοντας αυτή τη διαδικασία.

Η Ελλάδα ήδη έχει εμπλακεί ουσιαστικά σε αυτό τον πόλεμο , όχι μόνο με την συνεχή αποστολή πολεμικού υλικού , τις μαζικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αλλά με την συνεχή αναβάθμιση , χρήση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα , Αλεξανδρούπολη , Σουδα , Λάρισα , Άκτιο , Κ.λπ.

Το επιχείρημα ότι οι αμερικανικές βάσεις μας προστατεύουν από την τουρκική επεκτατικότητα δεν γίνονται πιστευτά ούτε από τους ίδιους που τα « αναμασούν».

Η μετατροπή της Ελλάδας σε οικόπεδο ( θάλασσα, έδαφος και αέρα) εμπροσθοφυλακής των Αμερικανό-νατοϊκών πολεμικών σχεδίων αποτελούν ακραίο τυχοδιωκτισμό των συστημικών κομμάτων που είναι σε απόλυτη συμφωνία και υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον.

Η ανάγκη αλλαγής της πολιτικης , ειδησεογραφικής ατζέντας από τον δολοφονικό νεοφιλελευθερισμό με το πρόσφατο έγκλημα στα Τεμπη έγινε μετά από σχέδιο και εντολή υλοποίησης των ξενόφερτων συμβούλων του Μαξίμου, ενώ η γελοιοποίηση του κυρίαρχου μιντιακού συστήματος με «Ρωσίδες πράκτορες» έχει προσφέρει άφθονη σάτιρα στο λαό μας.

Το κύμα οργής , θυμού, πόνου που νιώθει τούτες τις μέρες ο λαός μας πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη μαζική ρήξη του λαού με ένα πολιτικό σύστημα και « υπό- κόμματα» ( ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) που πρέπει να επισφραγιστεί με προοδευτικές, ριζοσπαστικές τεκτονικές ρήξεις και αλλαγές στη χώρα . Όλα ξεκινούν πάντα από τους από κάτω . Οι ιστορικές ανατροπές βασίζονται στους λαούς που δεν υποτάσσονται, που δεν ξεχνούν, που δεν προσκυνούν και που ανοίγουν διάπλατα και ελπιδοφόρα τις λεωφόρους του μέλλοντος τους . Τέτοιος λαός είμαστε.

*Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της Π.Γ της ΛΑΕ – ΑΑ