Το νερό είναι ζωή! Δεν είναι για ξεπούλημα!

Το νερό είναι ζωή! Δεν είναι για ξεπούλημα!
Όλοι και όλες τη Δευτέρα 20/3 16.30 στο Σύνταγμα
Λίγες μόνο ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας, η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στην κατάθεση πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Ενέργειας που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης – αποχέτευσης και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Μέσα από τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της νυν ΡΑΕ (που προβλέπεται να μετονομαστεί σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) ακόμη και το ζωτικό αγαθό του νερού σχεδιάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια και να παρέχεται με τους όρους της ελεύθερης αγοράς.
Η κυβέρνηση δεν διστάζει να εκτελεί συμβόλαιο για τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και να εφαρμόζει την ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, ακόμη και τώρα, που το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, έδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης των πάντων, που δεν ήταν άλλα από τη διάλυση των δημόσιων σιδηροδρόμων, την απαξίωση και την διασφάλιση των κερδών των πολυεθνικών σε βάρος της ασφάλειας των μετακινήσεων και της ζωής των πολιτών.
Ο λαός ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει άνοιγμα των αγορών πάνω στα ζωτικά αγαθά, από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, που άνοιξε το δρόμο σε κερδοσκόπους ιδιώτες να θησαυρίζουν πάνω στην ανέχεια και την ενεργειακή φτώχεια που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.
Ξέρουμε καλά ότι ο δρόμος αυτός σημαίνει ότι οι λογαριασμοί το νερού, θα είναι αβάσταχτοι όπως του ρεύματος. Το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών που εφάρμοσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εντολήν της Τρόικας, καταδίκασαν το λαό μας σε δεκαετίες φτωχοποίησης και υποθήκευση του μέλλοντός του.
Κάτω τα χέρια από τα δημόσια αγαθά!
Να εμποδίσουμε αυτό το έγκλημα με μαζικό αγώνα!
Όλοι και όλες αύριο 16.30 στο Σύνταγμα.