ΜΑΧΗ: 16 Μάρτη απεργούμε!

16 Μάρτη απεργούμε!

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

 ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ)

Περίπου 10 μέρες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με 57  συνανθρώπους μας νεκρούς, ανάμεσα τους κυρίως νέα παιδιά. Η οργή που ξέσπασε μετά από αυτό το συμβάν μετατράπηκε σε λαϊκή διαμαρτυρία τεραστίων διαστάσεων, με χιλιάδες λαού να διαδηλώνει επί ημέρες απ΄άκρη σ΄άκρη στην Ελλάδα. Εργαζόμενοι/ες και κυρίως νέα παιδιά, μαθητές/ριες και φοιτητές/ριες κατέκλυσαν τους δρόμους με αποκορύφωμα  τις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες  της 8ης Μάρτη, που αποτελούν τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας δεκαετίας.

Δεν ήταν η κακιά στιγμή, ούτε ένα μοιραίο ανθρώπινο λάθος.

Είναι η πολιτική του κατακερματισμού των δημοσίων υπηρεσιών, της “απελευθέρωσης” των αγορών, της συστηματικής απαξίωσης, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των δημοσίων αγαθών και η ιδιωτικοποίηση. Είναι οι νόμοι της αγοράς, το κυνήγι του κέρδους των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών. Είναι τα μνημόνια και η ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική που ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί τα κοινωνικά αγαθά: τις μεταφορές, την υγεία, την παιδεία, την ενέργεια και το νερό. Είναι η λογική να “γίνουμε ανταγωνιστικοί” με κόστος την ασφάλεια, το εισόδημα, την υγεία του λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων. Είναι η εγκατάλειψη της συλλογικής εμπειρίας των εργαζομένων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ και η αντικατάσταση τους από την “τεχνογνωσία” των εργολάβων που νοιάζονται μόνο για το κέρδος και το ξεζούμισμα του κακοπληρωμένου προσωπικού.

Κι εμείς οι εργαζόμενοι κι οι εργαζόμενες το αισθανόμαστε και το καταλαβαίνουμε βαθιά, γι’ αυτό και το κοινωνικό ξέσπασμα των τελευταίων ημερών βάζει στο στόχαστρο τις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών ούτε η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ ούτε κι οι προηγούμενες που έκαναν τους κολαούζους των ιδιωτικών συμφερόντων και κώφευαν επιδεικτικά στις διαμαρτυρίες και τους αγώνες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους που φώναζαν για την ανύπαρκτη ασφάλεια των ίδιων και των επιβατών, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την υποστελέχωση.

Όλες αυτές τις ημέρες δεν διαδηλώνουμε για να εκτονωθούμε! Θρηνούμε τους ανθρώπους μας και διεκδικούμε μέτρα εδώ και τώρα!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες σε όλες τις πόλεις της χώρας, η νεολαία που άδειασε τα σχολεία και τις σχολές, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι τις πολιτικές που μας έφεραν στα “Τέμπη”. Η θλίψη και η οργή δεν καναλιζάρονται ούτε από τις πρωθυπουργικές χυδαιότητες περί “ανθρώπινου λάθους”, ούτε από τα ΜΜΕ που επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό μέσα από το “όλοι φταίνε, ακόμα και ο Χαρίλαος Τρικούπης”.

Η ΓΣΕΕ για ακόμη μια φορά έδειξε το πρόσωπο της. Αυτή η ομάδα των εργοδοτικών και κυβερνητικών αχθοφόρων αποδεικνύουν ότι είναι απέναντι στα ταξικά μας συμφέροντα. Τη στιγμή που τα συνδικάτα οργάνωναν την απεργία της 8/3/2023, η ηγεσία της ΓΣΕΕ οργάνωνε συνέδριο στο Καβούρι, συνέδριο που ήταν βασικά διάλειμμα για μπουφέ και ελάχιστη συζήτηση για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, και χωρίς καμία ντροπή δεν έβαλε ούτε τη λέξη ιδιωτικοποίηση στην ανακοίνωσή της.

Δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν όλοι αυτοί, τις ανάγκες της εργατικής τάξης και τα συμφέροντά μας! Κάτω από την κατακραυγή και τις πιέσεις των εργαζομένων προκήρυξαν απεργία στις 16 Μάρτη. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτοί θα οργανώσουν τον αγώνα μας.

Τώρα αναλαμβάνουμε εμείς! Δεν θα περιμένουμε την κάλπη! Η οργή μας έχει στόχο! Η απεργία χρειάζεται να είναι μαζική! Τα συνδικάτα να μπουν μπροστά, να συντονιστούν πλατιά και δημοκρατικά και να θέσουν τα ίδια τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση και σε όποιον έρθει στα κυβερνητικά έδρανα μετά τις εκλογές! Σ΄ εμάς ν’ απολογηθούν και τους μαζικούς φορείς μας, σ΄ εμάς να απαντήσουν!

Καλούμε στην μεγάλη απεργιακή πορεία των συνδικάτων με προσυγκέντρωση 10:30 στη Σταδίου στο ύψος του Άστορ

Διεκδικούμε:

  • Καμία συγκάλυψη! Την δίκαιη τιμωρία των πολιτικών αυτουργών του εγκλήματος.
  • Την πλήρη αποζημίωση των οικογενειών των νεκρών και των τραυματιών.
  • Την επαναλειτουργία του δικτύου μόνο με ασφάλεια
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με σταθερές σχέσεις εργασίας, επαρκή και εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Την ενοποίηση και κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων με διαδικασίες ελέγχου από τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Γιατί αυτός ο έλεγχος μπορεί να είναι καθοριστικός παράγοντας για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών, όπως αποδείχτηκε από τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της παιδοογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου “Αγ.Σοφία”. Δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους και όλες!
  • Ανατροπή της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που γεννάει “Τέμπη” για τον λαό και κέρδη για το κεφάλαιο
  • Μονιμη και σταθερη δουλεια. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΜΑΧΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

mahi2022.info@gmail.com