Ενωτική πρωτοβουλία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (του Ισίδωρου Παπαλυμπέρη)

Ενωτική πρωτοβουλία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ελλάδα 2023, μια χώρα πληγωμένη, ταλαιπωρημένη έπειτα από 10 χρόνια κρίσης, 3 μνημόνια και μια πανδημία. Με φτωχοποιημένους πολίτες που αναζητούν την αλήθεια στα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης της λίστας Πέτσα των κάθε λογής Πορτοσάλτε, Πρετεντέρη και Ευαγγελάτο.

Ελλάδα 2023, δεμένη στο ασφυκτικό πλαίσιο των μηχανισμών επιτήρησης, στη μνημονιακή ένδεια. Μια χώρα που εμμένει στο πλήρως αποτυχημένο μοντέλο των φιλελεύθερων πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων και της ανεξέλεγκτης αγοράς, που οδηγεί σε τραγικά δυστυχήματα στους σιδηροδρόμους, στην κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και στην μετατροπή των κοινωνικών αγαθών όπως το νερό σε εμπόρευμα.

Ελλάδα 2023, με το κόστος ενέργειας, τροφίμων και διαβίωσης στα ύψη. Αποτέλεσμα των χρηματιστηρίων ενέργειας και της κυβερνητικής προστασίας στα μονοπώλια και τους ολιγάρχες. Ακρίβεια που η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει με πολιτικές φιλοδωρημάτων και ψεύτικων υποσχέσεων.

Ελλάδα 2023, δεμένη σε τέτοιο βαθμό στο άρμα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ώστε να εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας, επαιτώντας βοήθεια στα δικά της εθνικά ζητήματα, δημιούργημα των ίδιων ιμπεριαλιστικών και ενδοκαπιταλιστικών συγκρούσεων.

Ελλάδα 2023, με τους μαθητές και φοιτητές για μια ακόμα φορά στο δρόμο. Με την ελπίδα της αντίστασης και της ανυπακοής της νέας γενιάς. Με όλα αυτά τα παιδιά να αντιστέκονται σε όσα τους παρουσιάζουν ως δεδομένα και μονόδρομους και να τραγουδούν μαζί με τους καλλιτέχνες -«απόφοιτους Λυκείου»- ότι υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πολιτικού αδιεξόδου και ταυτόχρονα ελπίδας για ανάταση που γεννούν όλες οι εκδηλώσεις αντίστασης, ήρθε η ενωτική πρωτοβουλία της ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά με το κάλεσμα προς όλες τις κομμουνιστικές, ριζοσπαστικές, αριστερές οργανώσεις που οδήγησε στη μεγάλη εκλογική συσπείρωση πολιτικών σχηματισμών (ΛΑΕ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΜΕΡΑ25, άλλες αριστερές οργανώσεις) και ανεξάρτητων αριστερών, που θα εκφραστεί με την ονομασία ΜΕΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.

Ένα εγχείρημα που δεν μπορεί παρά να γεννά ελπίδες για την ανάταση της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα!

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος

Κάρυστος Εύβοια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ