Για να μη γίνει ο ΟΑΣΘ όπως ο ΟΣΕ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 Για να μη γίνει ο ΟΑΣΘ όπως ο ΟΣΕ

Αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ANYΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Δημήτρη Στρατούλη, τη Συντονίστρια στη Θεσσαλονίκη Χριστίνα Σουλτανίδου, την Περιφερειακή Σύμβουλο Δέσποινα Χαραλαμπίδου και τον Παύλο Μαλαχτάρη  συναντήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον Πρόεδρο του Συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ κ. Γιάννη Δήμκα και μέλη του Δ.Σ. του.

Μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας της ΛΑΕ – Α.Α. Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  είναι απόλυτα υπεύθυνες για τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης, αλλά και επικινδυνότητας των λεωφορείων του ΟΑΣΘ (τα ατυχήματα είναι συχνά), και γιατί δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης δε μπορούν να ασκήσουν με ασφάλεια αλλά και αξιοπρέπεια τις καθημερινές τους δραστηριότητες (μετακίνηση στον τόπο εργασίας, στις σχολές, στα ιατρεία, στα νοσοκομεία κτλ.).

Οι κυβερνητικές κοροϊδίες, όμως, κατάντησαν πια επικίνδυνες για την υγεία αλλά και τις ζωές των κατοίκων της Θεσσαλονίκης!

Μετά και την τραγωδία στον ΟΣΕ, για να μη θρηνήσουμε θύματα και στον ΟΑΣΘ, πρέπει να σταματήσει κάθε κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησής του, να ενισχυθεί ο στόλος του με τον αναγκαίο αριθμό καινούριων σύγχρονων λεωφορείων, να προσληφθούν όσοι εργαζόμενοι και στις ειδικότητες που χρειάζονται, να επανέλθουν στον ΟΑΣΘ οι γραμμές του που εκχωρήθηκαν στα ιδιωτικά ΚΤΕΛ.

Απαιτείται ΤΩΡΑ εξυγίανση και ανασυγκρότηση του ΟΑΣΘ ώστε να λειτουργεί ως ένας δημόσιος φορέας σύγχρονος, λειτουργικός, αξιόπιστος, ασφαλής, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, με δωρεάν μεταφορά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (άνεργοι, ΑμεΑ, φοιτητές, μαθητές).

Οι μνημονιακές πολιτικές αποδείχθηκαν καταστροφικές, επικίνδυνες, αλλά και αναποτελεσματικές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Στηρίζουμε τα αιτήματα και τους αγώνες του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ για δημόσιες συγκοινωνίες που αξίζουν στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και καλούμε και τους ίδιους τους κατοίκους και τα κινήματα, που κατά καιρούς αναπτύχθηκαν στην πόλη, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  να αγωνιστούν για λύσεις στον ΟΑΣΘ σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου 

Θεσσαλονίκη 13/3/2023