Ιστορική δικαίωση των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

Ιστορική δικαίωση των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών

Αθώωση και πλήρης ανατροπή της ντροπιαστικής απόφασης που καταδίκασε αγωνιστές για «τρομοκρατία»

Ολοκληρώθηκε η κατ’ έφεση δίκη των 11 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών και κομμουνιστών που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η επαίσχυντη και πρωτοφανής καταδίκη στον πρώτο βαθμό σε βάρος αγωνιστών με δημόσια συμμετοχή και μακρά προσφορά σε αγωνιστική αλληλεγγύη, με τις διατάξεις του 187Α του ΠΚ, κατέρρευσε με κρότο αποδεικνύοντας το σαθρό χαρακτήρα και την πολιτική στόχευση. Είχε μάλιστα εκδοθεί την ημέρα της πανηγυρικής επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στη Αμμόχωστο και την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο.

Επρόκειτο για μια απόφαση όνειδος για την δικαιοσύνη, που καταδίκασε αγωνιστές σε συνολική ποινή 537 χρόνων με τον άθλιο τρομονόμο, κι ενώ ποτέ δεν έχουν διαπράξει καμία βίαιη ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε και τεκμηριώθηκε οποιαδήποτε σχέση τους με ένοπλη βία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σήμερα κρίθηκαν από το Εφετείο αθώοι ομόφωνα οι 10 από τους 11 Τούρκοι και Κούρδοι κατηγορούμενοι, αθώος ένας εξ αυτών για διεύθυνση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και ένοχος μόνο για οπλοκατοχή, για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή 18 μηνών φυλάκιση, την οποία έχει ήδη εκτίσει και έτσι αφήνεται ελεύθερος.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της δικαιοσύνης, αλλά και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, που δίνει ελπίδα για τους λαούς και τους αγωνιστές και αγωνίστριες που διώκονται για την αντίστασή τους στο ακραία αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς Ερντογάν, έχοντας ήδη δώσει πολλούς νεκρούς μάρτυρες απεργούς πείνας στις τουρκικές φυλακές.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους δικηγόρους της υπεράσπισης Βούλα Γιαννακοπούλου, Αλέκα Ζορμπαλά, Θανάση Καμπαγιάννη, Ιωάννα Κούρτοβικ, Δημήτρη Σαραφιανό, μέλος ΠΓ της ΛΑΕ ΑΑ, Πατρίκιο Πατρικουνάκο.

Να νικήσει η αλληλεγγύη των λαών και οι αγώνες τους για δημοκρατία και ανεξαρτησία, ενάντια στην κοινωνική ανισότητα και την υποταγή στην αιματοβαμμένη «νατοϊκή ειρήνη» που είναι κοινές πληγές για τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία.

Να καταργηθεί ο τρομονόμος που θεσμοθετεί το απόλυτο δίκαιο της εξαίρεσης, της εξόντωσης και της φρονηματικής δίωξης.

                                                                                    Το Γραφείο Τύπου 13.3.2023