Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Χανίων, καταδικάζει την έλευση του αεροπλανοφόρου G. Bush στα Χανιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΕ– ΑΑ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΡΟΥ G. BUSH

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ !

Η έλευση του αεροπλανοφόρου G. Bush στα Χανιά είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που η πόλη μας δέχεται την επίσκεψη ΝΑΤΟϊκών αεροπλανοφόρων. Η έλευση 6000 Αμερικανών ναυτών του ΝΑΤΟ, μόνο χαρά δεν θα πρέπει να δημιουργεί για την τοπική κοινωνία των Χανίων, καθώς ήδη από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο νησί δημιούργησαν οι γνωστές αλήτικες συμπεριφορές.

Οι ΝΑΤΟϊκοί συμπεριφέρονται διαχρονικά στα Χανιά σαν σε κατεχόμενη πόλη, παρενοχλώντας και τραμπουκίζοντας κατοίκους. Έφτασαν σε σημείο να χτυπήσουν μια γυναίκα που παραπονέθηκε για την αισχρή συμπεριφορά των μεθυσμένων Αμερικανών το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που γινόμαστε μάρτυρες αυτών των συμπεριφορών, που εξοργίζουν το χανιώτικο λαό. Αποκορύφωμα ήταν όταν, ένα χρόνο πριν, Αμερικανοί στρατιώτες προσπάθησαν να βιάσουν 14χρονο κορίτσι, αφού πρώτα είχαν εισβάλει στο δωμάτιο που διέμενε η οικογένεια.
Η απόβαση των νατοϊκών με τα αεροπλανοφόρα, όπως και η πρόσφατη επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Ελλάδα, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να εμπλέξει ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών, την ίδια στιγμή που τις τελευταίες μέρες, τόσο στα Χανιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όλος ο λαός είναι στους δρόμους και διαδηλώνει ενάντια σε μια πολιτική η οποία δολοφόνησε 57 ανθρώπους στα Τέμπη.
Η πολιτική αυτή των ιδιωτικοποιήσεων, που υπηρέτησαν διαχρονικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, φτάνει ακόμα και μέχρι την υγεία και το νερό. Την ώρα που οι συγκοινωνίες είναι διαλυμένες οδηγώντας στο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει και υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα στο νησί μας να διαδηλώνουν χιλιάδες σε Ιεράπετρα, Ηράκλειο και Χανιά για τα στοιχειώδη, η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια για όπλα στην Ουκρανία για τα χατίρια του ΝΑΤΟ.
Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά Χανίων καταδικάζει την προσέλευση του αεροπλανοφόρου και την πολιτική της φιλοπόλεμης κυβέρνησης Μητσοτάκη και καλεί τον χανιώτικο λαό να αγωνιστεί για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και συνολικά η υποταγή στην πολεμική συμμορία του ΝΑΤΟ.
Να αγωνιστούμε μέχρι να κλείσει η βάση της Σούδας που αποτελεί πληγή και προσβολή για την ιστορία και τους αγώνες του Κρητικού λαού για ανεξαρτησία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη. Να κλείσουν όλες οι Βάσεις στην Ελλάδα που αποτελούν ορμητήρια πολέμου και μακελέματος των λαών.