ΛΑΕ -Α.Α: Για την άθλια, τραμπούκικη επίθεση στο Γιάνη Βαρουφάκη

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά

Καταδικάζουμε την άθλια, τραμπούκικη και βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε εστιατόριο στα Εξάρχεια από ομάδα αγνώστων, που δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Την ώρα που η κοινωνία συγκλονίζεται από το κύμα λαικών κινητοποιήσεων που ταράζει την κυβέρνηση και το πολιτικό σκηνικό, μια τέτοια επίθεση απέναντι σε δυνάμεις της αριστεράς, Γραμματέα κόμματος και βουλευτή της αγωνιζόμενης, αντιμνημονιακής πλευράς, εξυπηρετεί μόνο αντιδραστικές στοχεύσεις.

Τα δε άθλια, κατασκευασμένα ψέμματα που συνόδευαν την επίθεση περί ψήφισης μνημονίων, ενώ όλος ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και τη ρήξη όσων υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους το ΟΧΙ του λαού ενάντια στα μνημόνια, δείχνουν ότι σκοπός είναι να δεχτούν πλήγμα οι δυνάμεις που μπορούν να εκπροσωπήσουν μια άλλη προοπτική για το λαό από αυτή των μνημονιακών πολιτικών με τις σκιώδεις επιθέσεις και τη διάχυση της αντιδραστικής χυδαιότητας “όλοι ίδιοι είναι”. Ιδίως όταν πρόκειται για Υπουργό του οποίου την αποπομπή επέβαλε η Τρόικα, το διευθυντήριο της ΕΕ και η οικονομική και πολιτική ολιγαρχία.

Η δυνατότητα των αγωνιστικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων της αριστεράς και της ρήξης να στηρίξουν τους αγώνες του λαού ενάντια στο μνημονιακό καθεστώς, τη νεοφιλελεύθερη λεηλασία και τον αυταρχισμό, ανησυχούν την ολιγαρχία και τα κέντρα εξουσίας και τις θέτουν στο στόχαστρο επιθέσεων.

Δεν πρόκεται να πετύχουν το σκοπό τους.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο Γιάνη Βαρουφάκη και δύναμη για τις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά μας για τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ