Όλοι και όλες στους δρόμους για να συντριβεί η κυβέρνηση και η πολιτική που ξεπούλησε και διέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ -ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Όλοι και όλες στους δρόμους για να συντριβεί η κυβέρνηση και η πολιτική που ξεπούλησε και διέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες

Παλλαϊκές συγκεντρώσεις Κυριακή 12/3, 12.00 Σύνταγμα και σε όλη την Ελλάδα

Η συγκλονιστική παρουσία του λαϊκού παράγοντα στις ιστορικές απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 8/3/2023 απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αλλά και όλη την περασμένη εβδομάδα έχουν πλέον καταρρίψει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες. Λαός και νεολαία διαδηλώνουν στους δρόμους, απαιτώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών και τις οικογένειες, απαιτώντας να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που ξεπούλησαν, διέλυσαν και απαξίωσαν τις δημόσιες συγκοινωνίες, θυσιάζοντας τη στοιχειώδη ασφάλεια των μετακινήσεων για τα κέρδη των πολυεθνικών.

Μετά από όλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να μείνει το ίδιο. Χωρία καμία αιδώ, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση επιχειρούν με επαίσχυντες επικοινωνιακές στρατηγικές να αποφύγουν το αναπόφευκτο, τη λαϊκή κατακραυγή για τις εγκληματικές τους πολιτικές.

Είναι μια κυβέρνηση αδίστακτη, που εκτελεί συμβόλαιο για την ολιγαρχία. Ακόμη και σήμερα, μετά από την ανθρώπινη τραγωδία που έφερε το δόγμα των ιδιωτικοποιήσεων, της νεοφιλελεύθερης διάλυσης και της απαξίωσης των συνδικάτων, συνεχίζουν το ξεπούλημα των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, μεθοδεύοντας την ιδιωτικοποίηση του νερού, ακόμη και του Ογκολογικού νοσοκομείου Παίδων, νομοθετούν ακάθεκτοι αντιλαϊκά και αυταρχικά μέτρα.

ΩΣ ΕΔΩ!

Καλούμε το λαό και τη νεολαία, τις δυνάμεις της αριστεράς, να ενωθούμε σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα για να καταρρεύσει η κυβέρνηση των εγκληματιών, που διέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες και συνειδητά άφησε να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές για να κερδίζουν οι πολυεθνικές.

Αλλά και για να απαλλαγεί ο λαός μας από τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τις πολιτικές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της θυσίας της ζωής λαού και νεολαίας για τα κέρδη των ολιγαρχών.

Συνεχίζουμε με παλλαϊκή παρουσία στο δρόμο σε όλη την Ελλάδα, με απεργιακό ξεσηκωμό των εργαζομένων, μέχρι να συντριβεί η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτική τους.

Καλούμε σε παλλαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 12/3, 12.00 στο Σύνταγμα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

  • Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες, ποινικές και πολιτικές.
  • Να πέσει η εγκληματική κυβέρνηση
  • ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ – ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΣΕ
  • Ρήξη με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λεηλασίας των κοινωνικών αναγκών

                                                                                      Το Γραφείο Τύπου 10.3.2023