Σχόλιο της ΛΑΕ -ΑΑ για τη δεύτερη «συγγνώμη» του Πρωθυπουργού και την αδίστακτη στάση της κυβέρνησης

 ΟΧΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ και ΟΣΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ και ΔΙΕΛΥΣΑΝ τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!

Σχόλιο για τη δεύτερη «συγγνώμη» του Πρωθυπουργού και την αδίστακτη στάση της κυβέρνησης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να ξεπεράσει τον προηγούμενο εαυτό του, σε πολιτικό κυνισμό και αναλγησία. Η νέα, σημερινή, «συγγνώμη» του κ. Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο για το χαμό δεκάδων ανθρώπων και νέων παιδιών στα Τέμπη, ήταν σκέτη υποκρισία και πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα, που απαιτεί Δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών.

Μια «συγνώμη» από τον Πρωθυπουργό της χώρας που συνοδεύεται από την επαίσχυντη «δήλωση» ότι «φταίμε όλοι», αυτοαναιρείται και, όχι απλά δεν συνιστά ανάληψη ευθυνών, αλλά αντιθέτως, άρνηση κάθε ευθύνης.

Ταυτόχρονα, η επαίσχυντη και αχαρακτήριστη σκηνοθεσία της στημένης φωτογράφισης των εκφράσεων λύπης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου δείχνουν το πραγματικό μέλημα της κυβέρνησης, που πολιτεύεται με μοναδικό γνώμονα τις οδηγίες των επικοινωνιακών επιτελείων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην απωλέσουν την εξουσία και να φτιάξουν το προεκλογικό τους προφίλ.

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο λαός κλαίει ακόμα τα παιδιά του στα Τέμπη και οι κηδείες γίνονται ακόμα σε όλη την χώρα.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να μιλήσει για εργατοπατέρες. Ενώ οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα των σιδηροδρόμων «μετρήθηκαν και βρέθηκαν λιγότεροι», ενώ φώναζαν όλα αυτά τα χρόνια για τις ελλείψεις στην ασφάλεια, ο πρωθυπουργός τους επιτίθεται. Και ταυτόχρονα βάζει τον κ. Γεραπετρίτη που έχει οικογενειακή σχέση με τον Πρόεδρο της εταιρείας ΤΕΡΝΑ να αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών!

Αν ήταν αρχαία τραγωδία, θα μιλούσαμε για ύβρι. Σήμερα όμως, φάνηκε ότι η επικίνδυνη και αδίστακτη κυβέρνηση με τον κ. Μητσοτάκη επικεφαλής, είναι αμετανόητη και ετοιμάζεται για ακόμα περαιτέρω ξεπούλημα, για ακόμα περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Η πανικόβλητη κυβέρνηση μετά τις παλλαϊκές συγκεντρώσεις, με αποκορύφωμα τις ιστορικές χθεσινές απεργιακές διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, νομίζει ότι μπορεί με επικοινωνιακά κόλπα να κοπάσει τη λαϊκή έκρηξη.

Είναι γελασμένοι. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, τίποτε δεν μπορεί να μείνει το ίδιο.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία, τις δυνάμεις τη εργατικού κινήματος, ολόκληρη την αριστερά, να ενωθούμε σε ένα πλατύ μέτωπο αγώνα για να καταρρεύσει η κυβέρνηση των εγκληματιών, που διέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες και συνειδητά άφησε να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές για να κερδίζουν οι πολυεθνικές.

Αλλά και για να απαλλαγεί ο λαός μας από τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τις πολιτικές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της θυσίας της ζωής λαού και νεολαίας για τα κέρδη των ολιγαρχών.

Καλούμε σε αγωνιστικό συντονισμό για να συνεχιστεί η παλλαϊκή παρουσία στο δρόμο, κάθε  μέρα και πιο μαζικά, σε όλη την Ελλάδα, να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων, μέχρι να συντριβεί η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτική τους.

Καμία συγγνώμη δεν θα δεχτούμε όσες και να ζητήσετε. Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες, ποινικές και πολιτικές.

Να πέσει η εγκληματική κυβέρνηση

ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ- ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΣΕ

Ρήξη με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λεηλασίας των κοινωνικών αναγκών

Το Γραφείο Τύπου 9.3.2023

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ