Επιτροπή Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου: Όχι στη “σιωπή ” των πλειστηριασμών!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»

      Αθήνα 9/3/8023

«ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 

 1. ΑΘΗΝΑ: TΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, Σταδίου & Ομήρου (για ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) στις 12 μ.μ.

* Συγκέντρωση και  πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και στη Βουλή.

 1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Υπ. ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Τσιμισκή & Ι. Δραγούμη (για ΘΕΣΣΑΛΙΑ-Β.ΕΛΛΑΔΑ) στις 4 μ.μ.
 2. ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Κτίριο Περιφέρειας Κρήτης-Πλατεία Ελευθερίας στις 12 μ.μ.

Συνδανειολήπτες-τριες

 • Το Σάββατο 11 Μαρτίου, καλούμαστε πανελλαδικά, στην συνέχιση των κινητοποιήσεών μας, μετά την ακύρωση των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων στις είχαμε 4/3, λόγω της τραγωδίας των Τεμπών, που συγκλόνισε την χώρα μας.
 • Η τελευταία κατευθυνόμενη και προαναγγελθείσα από τον κ. Στουρνάρα απόφαση του Αρείου Πάγου και σε χρόνο ρεκόρ, εξανέμισε κάθε τελευταία αυταπάτη για «δικαστικές λύσεις» στο πρόβλημά μας. Πολύ περισσότερο που οι Αρεοπαγίτες χρησιμοποίησαν πολιτικά και όχι νομικά επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας ότι το παιχνίδι παίζεται στο πολιτικό πεδίο, αυτό που από την αρχή λέει η επιτροπή. Ήδη άρχισαν οι βίαιες εξώσεις οικογενειών και αυτό θα είναι ένα καθημερινό μοτίβο.
 • Η κυβέρνηση στηριζόμενη στην 4/2019 απόφαση του ΑΠ η οποία ήταν η ταφόπλακα των δανειοληπτών σε ρήτρα Ε.Φ., στάθηκε αδιάλλακτη και αρνητική να δώσει μια και μοναδική λύση στο τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα με ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ. Αντιθέτως με προκλητικά συνοπτικές διαδικασίες η 1/2023 απόφαση του ΑΠ νομιμοποιεί τα FUND’S /Κοράκια να πλειστηριάζουν ακόμα και την Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, πλαισιώνοντας τον με τον ηλεκτρονικό Καιάδα του εξωδικαστικού για τη «διευκόλυνση» της πορείας προς την άβυσσο.
 • Μαζί με τη στάση αυτή, τελείωσαν και οι εκλογικές αυταπάτες. Ότι φωνάζοντας απ’ τα πληκτρολόγια «μαύρο κλπ.», ότι «πιάνοντας βουλευτές να τους ενημερώσουμε και να τους πείσουμε», ότι «περιμένοντας τη φωνή της λογικής να επικρατήσει», θα λυθεί το πρόβλημά μας. Ο «μαυρογιαλουρισμός» που ξέρουμε είναι η εγγύηση για την κοροϊδία και τη διαιώνιση του προβλήματος.
 • Μέχρι σήμερα, το μόνο μέτρο που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση είναι ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός ο οποίος είναι ουσιαστικά ανεφάρμοστος και όπως αποδεικνύεται δεν ανακουφίζει στο ελάχιστο τους δανειολήπτες σε ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Οι μόνες φωνές που μπορούν κάτι να πετύχουν, είναι οι χιλιάδες φωνές στο δρόμο, που δε θα κάνουν πίσω στα ψέματα και στην τρομοκρατία. Οι φωνές που θα επιβάλλουν, όχι που θα «πείσουν» τα κοράκια και το πολιτικό και δικαστικό προσωπικό τους.

Αυτός θα είναι ο ξεκάθαρος και αναγκαστικός μονόδρομος, από εδώ και πέρα.

Διεκδικούμε την ζωή μας, αξίζει κάθε προσπάθεια με καθαρές ενέργειες μακριά από κάθε κομματική μικροπολιτική και να βγούμε στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα, «σπάζοντας» τη σιωπή μας, αλλά και την επιλεκτική σιωπή, Πολιτείας και Κράτους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ενημερώστε όσους γνωρίζετε-ενδεικτικά για επικοινωνία κάτω, αν απαιτηθεί.

 1. Στην Αθήνα, η Νότια και η Κεντρική Ελλάδα ( Για ενημέρωση κεντρικής συγκέντρωσης Αθήνας, με πορεία στο Υπ. Οικονομικών και Βουλή, στα μέλη επιτροπής) 12.μ.μ.
 2. Στη Θεσσαλονίκη, για ΘΕΣΣΑΛΙΑ-Β.ΕΛΛΑΔΑ (Υπεύθυνοι ημέρας: Καλαϊτζίδου Βάσω τηλ. 6944749464 ) στις 4 μ.μ
 3. Στο Ηράκλειο-Κρήτη (Υπεύθυνη ημέρας: Χαλαμπαλάκη Έφη Τηλ.6945938020) στις12 μ.μ

Με εκτίμηση-Στη διάθεσή σας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ «Συσπείρωση & Δράση»

ΓΡΙΖΑΝΗΣ Ν. 6945987513/ΔΡΑΤΣΟΥΜΗ Ε. 6970147062/ΡΟΖΑΚΗ Κ. 6976443317

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ Ι. 6977330673 /ΦΑΣΟΥΛΑΣ Ι. 6974720445

Email : esddaniachf@gmail.com   και ΒΑΣΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΥΛΙΚΟΥ: https://www.facebook.com/groups/daneiachf.drasi