Τετάρτη 8 Μάρτη: Όλοι/ες στους δρόμους !

Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καθώς και δεκάδες Εργατικά Κέντρα σε όλη χώρα κήρυξαν 24 πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 8 Μάρτη

 • Στην Αθήνα, η ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση καλεί στις 12.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος
 • Η ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης στις 12.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος
 • Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί στις 13.00 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος.
 • Στη Θεσσαλονίκη, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.
 • Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10.30 π.μ., στην στην Πλατεία Γεωργίου.
 • Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.
 • Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ., στην  κεντρική πλατεία.
 • Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία.
 • Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ., στην πλ. Κιλκίς.
 • Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.
 • Στην Εύβοια, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ., στην πλατεία Δικαστηρίων στη Χαλκίδα, στη 1 μ.μ., στην πλ. Λιγνιτωρύχου στο Αλιβέρι, στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία στο Μαντούδι και στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία στην Ιστιαία.
 • Στη Ζάκυνθο, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Αγίου Μάρκου.
 • Στην Ηγουμενίτσα, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί  στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου.
 • Στο Ηράκλειο, τα εργατικά Σωματεία καλούν στις 11 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας (24ωρη απεργία αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο)
 • Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
 • Στην Κέρκυρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Καλεί και το ΝΤ Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ.
 • Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλεί στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.
 • Στην Κω, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ., έξω από το νοσοκομείο
 • Στην Λαμία, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ., στην πλ. Πάρκου
 • Στη Λέσβο, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ., στην πλ. Σαπφούς
 • Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ., στην πλ. Αγίου Μηνά.
 • Στη Λιβαδειά, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12 μ., κεντρική πλατεία
 • Στη Λήμνο, το παράρτημα του Εργατικού Κέντρου καλεί στις 10.30 π.μ., στην πλ. Μύρινας
 • Στη Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία και στις 6 μ.μ.
 • Στη Φωκίδα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία Κεχαγιά (πάνω πλατεία) στην Άμφισσα

8 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ-ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ (ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ
Με μεγάλη θλίψη και οδύνη εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση στους δεκάδες τραυματίες. Από προχθές ζούμε ημέρες πόνου σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Απέναντι στη λογική των αστικών κομμάτων που συνέβαλαν μέχρι σήμερα στη διαμόρφωση των συνθηκών για την τραγωδία στα Τέμπη, ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών και κινητοποιήσεων. Η οργή και ο πόνος μας πρέπει να εκφραστεί, να ακουστεί στις γειτονιές, στις πλατείες, στους δρόμους
Να μην αφήσουμε τους ηθικούς αυτουργούς ούτε μια ημέρα, γιατί όσο δεν μας ακούνε, οι κυβερνώντες θέλουν να ξεχαστούν τα πραγματικά αίτια και να τα ρίξουν στο «ανθρώπινο λάθος» ή στην «κακιά στιγμή»… Ήδη όλα τα μεγάλα ΜΜΕ συντονισμένα κινούνται σε αυτή τη κατεύθυνση.
Το έγκλημα στα Τέμπη είναι αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή ως κόστος. Είναι πολιτική επιλογή που ακολούθησαν στο σιδηροδρομικό έργο διαχρονικά και σε συνέχεια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, η καθεμία στη δική της κυβερνητική “βάρδια”.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις σιδηροδρόμων έχουν φέρει αύξηση των ατυχημάτων και αλλού (π.χ. Βρετανία). Και ο λόγος είναι απλός: υπάρχει ελλιπής συντήρηση και υποστελέχωση για λόγους κόστους, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επενδυτές.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι με τα μνημόνια μετακινήθηκαν, σαν υπεράριθμοι, χιλιάδες εργαζόμενοι του ΟΣΕ και εδώ και χρόνια δεν έγιναν προσλήψεις προσωπικού με αποτέλεσμα τρομερές ελλείψεις.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους στα τρένα τα τελευταία χρόνια με δηλώσεις, στάσεις εργασίας και απεργίες είχαν κάνει σαφές πως οι υποδομές δεν συντηρούνταν, το προσωπικό δεν έφτανε, τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούσαν.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι το 2017 η ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην ιταλική Ferrovie για μόλις 45 εκατομμύρια ευρώ, ως μνημονική υποχρέωση. Ότι την ίδια πολιτική συνέχισε η κυβέρνηση της ΝΔ με τις σκανδαλώδεις συμβάσεις στην Hellenic Train και την συνεχιζόμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η επιλογή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων να απαξιώνουν τις δημόσιες υποδομές, συνειδητά να διαλύουν ο,τιδήποτε ανήκει στο δημόσιο (παιδεία, υγεία, μεταφορές κ.α.), να το υποχρηματοδοτούν, ώστε να ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες, οδηγεί σε ακρίβεια, υποβαθμισμένες υπηρεσίες και δεν «μειώνει τις τιμές» όπως διατείνονταν. Ακόμα χειρότερα όμως, ενίοτε είναι και δολοφονική…
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι η πολιτική της υποβάθμισης και των ιδιωτικοποιήσεων προχωράει σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Το ίδιο γίνεται με την υγεία, με εμφανή τα αποτελέσματα στην πανδημία, στην παιδεία και σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Από κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε εμπορεύματα για λίγους. με κριτήριο το κέρδος.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα τρένα. Με ελαστικές σχέσεις εργασίας, εντατικά ωράρια και αμέτρητες υπερωρίες, με έναν μόνο εργαζόμενο ανά βάρδια σε σημαντικές θέσεις, με ελλιπή εκπαίδευση. Συνθήκες για τις οποίες ευθύνονται οι διοικήσεις των εταιριών που τις επιβάλλουν.
Τώρα χρειάζεται τα συνδικάτα, μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία να μετατρέψουν το θυμό και την οργή σε οργανωμένο κίνημα διεκδίκησης. Με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη. Να συντονίσουμε την δράση μας, με συνελεύσεις, συντονισμούς σωματείων και ομοσπονδιών.
Παρά την κραγμένη απουσία της ΓΣΕΕ, με τους «Παναγόπουλους» να κρύβονται πίσω από την διεξαγωγή του Συνεδρίου της, κύμα αποφάσεων από Εργατικά Κέντρα σε όλη την χώρα, έχει προσδώσει πανελλαδικό, πανεργατικό χαρακτήρα στην απεργία της 8ης Μάρτη. Ταυτόχρονα η καθοριστική παρέμβαση των δυνάμεων του ταξικού, αγωνιστικού συνδικαλισμού εξανάγκασε την ΑΔΕΔΥ να μετατρέψει την στάση εργασίας για την Μέρα της Γυναίκας, σε 24ωρή απεργία ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη. Πρωτοβάθμια σωματεία και Ομοσπονδίες λαμβάνουν δικές τους αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη απεργία αναδεικνύοντας ότι ο κόσμος της δουλειάς μπορεί να επιβάλλει στις συμβιβασμένες γραφειοκρατικές ηγεσίες αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και να σηκώσει, μέσα από τα ίδια τα σωματεία, το βάρος της οργάνωσης των απεργιών.
Η απεργία στις 8 Μάρτη να γίνει ποτάμι οργής και διεκδίκησης. Δίνουμε μάχη για μαζική συμμετοχή. Δύναμη μας τα συνδικάτα, η αλληλεγγύη, ο αγώνας μας!
Εδώ και τώρα εργαζόμενοι και εργαζόμενες να απαιτήσουμε:
• ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
• ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ
• ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
• ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΠΑΡΚΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
• ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ/ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ.
Η απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ορόσημο για το φεμινιστικό κίνημα και τους αγώνες των γυναικών να μετατραπεί σε ποτάμι διεκδίκησης κι αγώνα για όλους και όλες μας.
• Αύξηση εδώ και τώρα του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ.
• Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας-Μόνιμη και Σταθερή δουλειά
• Δημόσια παιδεία, υγεία, μεταφορές, κοινωνική πρόνοια. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Όχι στη λειτουργία με βάση ιδωτικοοικονομικά κριτήρια.
• Κατάργηση του νόμου χατζιδάκη
Οι ζωές μας, τα εργατικά συμφέροντα πάνω από τα κέρδη τους!

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου,  αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – 8 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που πήρε μέρος στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη, για να ξηλωθεί η αντιλαϊκή πολιτική που βάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής στο ζύγι του κόστους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, για μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την Άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας σε όλες τις γραμμές σταθερής τροχιάς του πανελλαδικού και αστικού σιδηροδρομικού δικτύου (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ), καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών προσώπων (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.) με την εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας, ανεξαρτήτως κόστους για τις επιχειρήσεις. Την  άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για την εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες στο μέλλον αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας.

Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία, των πολιτικών προσώπων, που φέρουν ευθύνες. Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στις 8 Μάρτη και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις .

Όλοι στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος!!


24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά χαιρετίζει τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σιδηροδρομικών σωματείων, των εργατικών κέντρων, των ομοσπονδιών, άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων που πλημμύρισαν το Σύνταγμα το πρωί της Κυριακής.

Η οργή όλων μας για το έγκλημα του κράτους, των κυβερνήσεων του και της Hellenic train, πρέπει τώρα να γίνει ορμητικό ποτάμι αγώνα που θα πνίξει τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας τις επόμενες ώρες και μέρες με μαζικές διαδικασίες και όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε εργασιακό χώρο. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Φτάνει πια η κοροϊδία, να παρθούν μέτρα ασφάλειας και υγείας για όλους τους εργαζόμενους. Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία που στο βωμό της κερδοφορίας δεν υπολογίζουν τίποτα.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.

Η διοίκηση του ΕΚΠ προκηρύσσει για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο


24ωρη Απεργία στο Νομό Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023- Συγκέντρωση στις 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Ολόκληρη η χώρα θρηνεί για τον αδόκητο χαμό, τον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας που βρέθηκαν στην μοιραία αμαξοστοιχία.

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις ανθρώπινες ιστορίες και τον πόνο των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν.

Τα αναπάντητα «γιατί» ζητούν απαντήσεις. Γιατί στην Ελλάδα του 2023 η ζωή των ανθρώπων εξαρτάται από το χέρι ενός σταθμάρχη. Γιατί έργα που σχετίζονται με την τηλεδιοίκηση των τρένων καθυστέρησαν. Γιατί όταν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο κατήγγειλαν την έλλειψη ασφάλειας για εργαζόμενους και επιβατικό κοινό κάποιο κώφευαν και έκριναν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές.

Η τραγωδία των Τεμπών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση για τα εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες που αποκαλύπτονται καθημερινά.

Διεκδικούμε πλέον πράξεις και όχι λόγια. Απαιτούμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες. Απαιτούμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Τέλος πια σε φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

Το εργατικό κίνημα της Θεσσαλονίκης θρηνεί. Για τα παιδιά μας, τους αδερφούς μας, τις μανάδες και τους πατεράδες μας που έφυγαν έτσι άδοξα το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί στα σωματεία της δύναμής του, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους της πόλης, όλοι μαζί να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Συγκεντρωνόμαστε ΟΛΟΙ στις 12:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ.


Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο

Όλες και όλοι στην Απεργία την Τετάρτη 8 Μάρτη, 10:30πμ στην Πλατεία Γεωργίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας προκηρύσσει για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 24ωρη Παμπατραϊκή Απεργία.

Τώρα είναι ώρα για αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο οι ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Το σύνθημα «στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Γιατί για όλους εμάς η τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν ένα ακόμη δυστύχημα, ήταν ένα ακόμη έγκλημα. Ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών. Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Καλούμε τον εργαζόμενους να μην ανεχθούν άλλο να παίζεται η ζωή τους κορόνα γράμματα για τα κέρδη των εργοδοτών. Να μπουν στην μάχη με τα συνδικάτα τους, με το λαό και τη νεολαία για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες της ασφάλειας της ζωής μας και όχι σύμφωνα με τα κέρδη τους.

Την Τετάρτη απεργούμε για όλους όσους έχασαν άδικα την ζωή τους, για εμάς και για τα παιδιά μας, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που μας έχουν στήσει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Από τώρα κιόλας να μη χαθεί καμία ώρα, καμία στιγμή! Καλούμε όλα τα σωματεία τις επόμενες ώρες με μαζικές διαδικασίες και με όλους τους τρόπους να ενημερώσουν κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά.

Όλες και Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ 24ΩΡΗ ΠΑΝΘΡΙΑΣΙΑΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΜΑΡΤΗ 2023

Η συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τα σωματεία των σιδηροδρομικών χτες Κυριακή 05/03/23 στο Σύνταγμα, αποτελεί ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα, συσπείρωσης και αντίστασης των δυνάμεων της εργασίας, απέναντι στο γενικευμένο κλίμα αδιαφορίας και διαφθοράς που έχει επιβληθεί στο λαό μας.
Η γενικευμένη πλέον απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας για άπλετο φως στα πραγματικά αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς και η πλήρης απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν, δεν χειραγωγείται από ψεύτικες συγνώμες στο όνομα ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, ούτε από τον πρωτοφανή αποπροσανατολισμό από μεγάλη μερίδα των συστημικών ΜΜΕ.
Η άμεση λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας σε όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΟΣΕ-ΣΤΑΣΥ-ΤΡΑΜ) καθώς και σε όλα τα αστικά δίκτυα μεταφορών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ,ΟΑΣΘ κλπ.), όσο κι αν τους κοστίζουν, αποτελεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ.
Η άμεση διαβούλευση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για πλήρη εφαρμογή των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας, σε κάθε εργασιακό χώρο, αποτελεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ.
Η μη συγκάλυψη αλλά και η παραδειγματική τιμωρία όλων των πολιτικών προσώπων που φέρουν τις ευθύνες του χαμού τόσων συνανθρώπων μας, αποτελεί ΑΠΑΙΤΗΣΗ.

Για τους λόγους αυτούς, η Διοίκηση του ΕΚΕΔΑ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την κήρυξη 24ωρης Πανθριασιακής Απεργίας την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και καλεί όλα τα Σωματεία μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!!!

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από το δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας στις 10:30 το πρωί.

Για τη Διοίκηση

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                    ΑΡ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ