Γενική Απεργία στις 8 Μάρτη!

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ
Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

ΑΠΕΡΓΙΑ !!! ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ / ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Εδώ και μέρες έχει ξεσπάσει στους δρόμους η λαϊκή αγανάκτηση για το έγκλημα στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή δεκάδων συνανθρώπων μας, και πολλών νέων παιδιών. Μία σχεδόν εβδομάδα μετά, ακόμη μετράμε νεκρούς και αγνοούμενους.

Η κυβέρνηση επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της. Η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων συγκοινωνιών από σειρά κυβερνήσεων, η απαξίωση και πλήρης εγκατάλειψη των υποδομών, είναι οι ένοχοι για το έγκλημα αυτό. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι στην καταστολή, τα συστήματα υποκλοπών και τους πολεμικούς εξοπλισμούς για χάρη του ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα οι συγκοινωνίες και βασικές υποδομές, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, είναι αφημένες στην τύχη. Η αδίστακτη κυβέρνηση δύο μέρες μετά το έγκλημα αυτό, προχωρά σε νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων και της νεολαίας, με αποκορύφωμα την πρωτοφανή σε μαζικότητα παλλαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής 5/3, έχει αναδείξει την υποκρισία και τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πανικόβλητη η κυβέρνηση, την ώρα που ο Πρωθυπουργός δήλωνε υποκριτικά «συγγνώμη», εξαπέλυσε τις ορδές των ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ να διαλύσουν με απίστευτη βία τη λαϊκή διαμαρτυρία.

Δεν πρόκειται να γλιτώσουν τη λαϊκή κατακραυγή. Λαός και νεολαία κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 8 Μάρτη, ημέρα της γυναίκας.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα της γυναίκας, ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση των γυναικών, το κύμα γυναικοκτονιών και την κοινωνική οπισθοδρόμηση που ακυρώνει γυναικείες κατακτήσεις, πάει μαζί με τον αγώνα του λαού σήμερα για τη ζωή του.
Για να συντριβεί η αδίστακτη κυβέρνηση Μητσοτάκης και η εγκληματική πολιτική της, για να τσακιστεί ο νεοφιλελευθερισμός που στο όνομα της «ατομικής ευθύνης» ή του «ανθρώπινου λάθους», αφήνει το κέρδος να ρημάζει τα δημόσια αγαθά, την ασφάλεια των μετακινήσεων, τις δομές προστασίας για κακοποιημένες γυναίκες, κάθε κοινωνική ανάγκη.

Να κηρυχθεί Γενική Απεργία στις 8 Μάρτη!

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ- ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!

ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΟΣΕ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση 12.30 Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή και στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Το Γραφείο Τύπου 6.3.2023