Η αλαζονεία των κυβερνώντων θα συναντήσει την λαϊκή τιμωρία (του Βαγγέλη Καλλιντεράκη)

Ύβρις, άτις, νέμεσις και τίσις

Η αλαζονεία των κυβερνώντων θα συναντήσει την λαϊκή τιμωρία

Βαγγέλης Καλλιντεράκης

 

Εν έτει 2023 και χάνονται ζωές νέων ανθρώπων από την μετωπική σύγκρουση δύο τρένων.

Σε μια κανονική χώρα δεν θα είχε παραιτηθεί ένας υπουργός (με σκονάκι), αλλά όλη η κυβέρνηση. Για να είμαστε ειλικρινείς, σε μια κανονική χώρα αυτό δεν θα είχε συμβεί.

Σε μια κανονική χώρα δεν θα έβγαινε κάθε μέρα στα κανάλια ο «συνδικαλιστής» της αστυνομίας, άλλοτε αστυνομικός αναλυτής,  Μπαλάσκας να καθοδηγεί τους δολοφόνους για την υπεράσπισή τους, αλλά οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα ένα μιντιακό σύστημα, πληρωμένων από την κυβέρνηση, δημοσιογράφων ανακάλυψε το σωματείο των εργαζομένων στου σιδηρόδρομους. Σήμερα ανακάλυψε και τα εξώδικα του σωματείου προς όλες τις υπεύθυνες αρχές.

Αν το πρώτο έγκλημα σε αυτή τη χώρα το διέπραξε η κυβέρνηση, το δεύτερο το διαπράττουν τα πληρωμένα κανάλια τους. Η διακυβέρνηση αυτών των δύο βρωμάει και ζέχνει.

Για την πανδημία του covid ατομική ευθύνη. Πυρκαγιές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ατομική ευθύνη. Πλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας ατομική ευθύνη. Κακοκαιρία ατομική ευθύνη. Σήμερα, «ανθρώπινο λάθος».

Η τραγωδία στα Τέμπη είναι ένα προμελετημένο κρατικό έγκλημα. Έγινε από το «αόρατο» χέρι της αγοράς και των ιδιωτικοποιήσεων. Έγινε και με τα ονοματεπώνυμα όσων ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία, απέλυσαν εργαζομένους και έφεραν την «σωτηρία» των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τα υπόλοιπα, είναι προπαγάνδα ενός χρεοκωπημένου πολιτικού συστήματος που σκοτώνει τα παιδιά του. Ενός συστήματος που βάζει τους δολοφόνους να ερευνήσουν το έγκλημα.

Το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστεί. Και δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

Η ύβρις που έχει διαπράξει αυτή η κυβέρνηση είναι μεγάλη. Και συνεχίζει να την διαπράττει. Με την στημένη παραίτηση του υπουργού, με την τοποθέτηση αυτού που ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με τις υποκριτικές δηλώσεις των υπευθύνων.

Το θράσος και η αλαζονεία των κυβερνώντων έφτασαν ακόμα και στο σημείο να στείλουν διμοιρία ΜΑΤ και ομάδες συλλήψεων στο σημείο όπου φοιτητές και νέοι άνθρωποι πήγαν να αποτίσουν φόρο τιμής και ένα λουλούδι στους συμφοιτητές τους και στους φίλους τους.

Όπως και στην αρχαία τραγωδία, την ύβρι των κυβερνώντων θα ακολουθήσει η λαϊκή οργή για να συναντήσει τελικά την λαϊκή τιμωρία.

Να σταματήσουμε να υποφέρουμε σιωπηλά. Οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε στα ίσια με αυτό το καθεστώς.

Γιατί οι ζωές μας μετράνε.