Καμία ντροπή! Στα Δικαστήρια σέρνει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ

Καμία ντροπή! Στα Δικαστήρια σέρνει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ για να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή απεργία που ζητά μέτρα ασφαλείας.

Δεν θα τους περάσει ο αυταρχισμός. Ο αγώνας για δημόσιες, κρατικές, ασφαλείς συγκοινωνίες είναι αγώνας για τις ζωές μας.

Την ώρα που μετράμε συνεχώς θύματα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, λόγω της εγκληματικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης των υποδομών των δημόσιων συγκοινωνιών, η κυβέρνηση δεν διστάζει να ζητήσει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ.

Μια απεργία που ζητά να ληφθούν, έστω και τώρα, που είναι ήδη πολύ αργά, τα αυτονόητα μέτρα ασφαλείας στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αλλάζει πολιτική ακόμη και τώρα, που η νεοφιλελεύθερη διάλυση οδήγησε στο να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές, αλλά καταδιώκει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα που ζητούν τα αυτονόητα.

Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων που χρόνια τώρα έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους της διάλυσης, του απαρχαιωμένου εξοπλισμού, της παράδοσης του δημόσιου αγαθού των συγκοινωνιών σε ιδιώτες.

Παλλαϊκή συμμετοχή στις σημερινές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το Γραφείο Τύπου 2.3.2023