Συμμετοχή Κώστα Ήσυχου στις εκδηλώσεις μνήμης για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβεζ στη Βενεζουέλα

Συμμετοχή Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ-ΑΑ, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβεζ στο Καράκας,  στην Μπολιβαριανή δημοκρατία της Βενεζουέλας.

Δεκάδες προσωπικότητες, εκπρόσωποι κρατών, πολιτικών φορέων και σημαντικοί διανοούμενοι από την Λατινική Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο θα πάρουν μέρος σε σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν προς τιμή του Ο. Τσάβεζ, που μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο, τον Ραφαέλ Κορέα, τον Χοσέ Μουχίκα, τον Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, τον Ντανιέλ Ορτέγκα, τον Νέστωρ Κίρχνερ, ξεκίνησαν έναν μακρύ ενωτικό αγώνα ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και την πολύπλευρη και πολύχρονη κυριαρχία του στις χώρες και τους λαούς της Λατ. Αμερικής. Εγκαινίασαν μια πορεία ανεξαρτησίας και προοδευτικών – επαναστατικών ρήξεων που σήμερα διευρύνεται ακόμα πιο δυναμικά ενισχύοντας την πολιτική και οικονομική συνεργασία των λαών και χωρών της Καραϊβικής και Λατ. Αμερικής.

Κατά την παραμονή του στο Καράκας ο Κ. Ήσυχος θα έχει την ευκαιρία με προγραμματισμένες διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με σειρά αντιπροσωπειών, να ενημερώσει για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, για τις προσπάθειες της ΛΑΕ-ΑΑ για την ενότητα, κοινή δράση και εκλογική συνεργασία της ριζοσπαστικής αριστεράς στη χώρα μας.

   Το Γραφείο Τύπου 28.2.2023