Με ξύλο και χημικά υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και καλλιτέχνες στη φιέστα Κεραμέως η κυβέρνηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ξύλο και χημικά υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και καλλιτέχνες στη φιέστα Κεραμέως η κυβέρνηση

Φορείς εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και οι κινητοποιούμενοι καλλιτέχνες παρευρέθηκαν εχθές σε παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην φιέστα που διοργάνωσε η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως με την παρουσία Μητσοτάκη με θέμα «4 Χρόνια Έργο για την Παιδεία. Αλλαγή Στην Πράξη».

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση έδειξε ποιο είναι το πραγματικό «έργο» της στην παιδεία, στέλνοντας την αστυνομία να χτυπήσει ανελέητα τους διαμαρτυρόμενους διαδηλωτές. Με άγρια χτυπήματα από γκλομπς στα κεφάλια και τα σώματα των διαδηλωτών και ασύστολη ρίψη χημικών, η κυβέρνηση επιχείρησε να επιβάλει κοινωνικό σιωπητήριο για να μην καταγγελθεί η εγκληματική πολιτική της στο χώρο της παιδείας. Μόνο αυταρχισμό, διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου και των πτυχίων, απαξίωση και άθλιες συνθήκες για τους εκπαιδευτικούς, υποβάθμιση για το επαγγελματικό μέλλον των καλλιτεχνικών σπουδών και συνολικά διάλυση του μέλλοντος της νεολαίας έχει να επιδείξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Υπουργός των μηνύσεων και των αγωγών σε βάρος φοιτητών και δασκάλων.

Η κυβέρνηση έχει μένος για τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς που εδώ και χρόνια ακυρώνουν στην πράξη τις πολιτικές και τις επιθέσεις της, πετυχαίνοντας να μείνει στα χαρτιά η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι νόμοι Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, αλλά και μεγάλα ποσοστά αποχής από μέτρα όπως η αξιολόγηση. Το αγωνιζόμενο εκπαιδευτικό και το  φοιτητικό κίνημα δεν πρόκειται να σιωπήσει με την κυβερνητική τρομοκρατία. Θα  συνεχίζουν να εκθέτουν την κυβέρνηση και τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι να τσακιστεί η πολιτική που εκπροσωπούν που διαλύει την δημόσια εκπαίδευση και την προοπτική των νέων.

                                                                                Το Γραφείο Τύπου 21.2.2023