Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνικό αγαθό! – Όλοι και όλες στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο την Τετάρτη 22/2 στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας !

Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα είναι κοινωνικό αγαθό!

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει το Παγκρήτιο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της υγείας. Όλοι-όλες την Τετάρτη 22/2. στις 17:00 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο!

Τη στιγμή που οι δομές της δημόσιας υγείας στην Κρήτη αντιμετωπίζουν τα τεράστια προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολιτική περικοπών των κυβερνήσεων, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο αρμόδιος υπουργός υγείας θ. Πλεύρης επισκέφτηκαν την Κρήτη σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν προεκλογικά τα προγράμματα πρόληψης για τον καρκίνο.

Μετά τις μνημονιακές περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και στους μισθούς των υγειονομικών, και το μνημονιακό πάγωμα προσλήψεων στη δημόσια υγεία, το αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη πανδημία Covid-19. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ενισχύσει με μόνιμες προσλήψεις τα Νοσοκομεία, άφησε τους υγειονομικούς να παλεύουν μόνοι τους απέναντι στην πανδημία και τις υπόλοιπες νόσους και μετέτρεψε το ΕΣΥ σχεδόν σε μονοθεματικό σύστημα υγείας για το covid19. στέλνοντας έτσι έντεχνα τους ασθενείς με τα υπόλοιπα νοσήματα και κυρίως τα χειρουργεία στα Νοσοκομεία του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα η κυβέρνηση την πιο κρίσιμη στιγμή στέρησε από δημόσια νοσοκομεία 7500 μάχιμους υγειονομικούς με το αυταρχικό και ακραίο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των αναστολών εργασίας. Τραγικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός νεκρών από Covid-19 στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση όμως απτόητη προχωρεί το σχέδιο της για πλήρη αποδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος υγείας και σταδιακή ιδιωτικοποίηση του με τον πρόσφατο γόμο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και με την καθιέρωση των απογευματινών επί πληρωμή των ασθενών χειρουργείων και με την επαναφορά των σχεδίων για συνενώσεις και συρρικνώσεις περιφερειακών νοσοκομείων Μέσα στο πλαίσιο αυτό παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη ένα κύμα παραιτήσεων και φυγής υγειονομικών από το δημόσιο σύστημα υγείας, λόγω της υποαμοιβής, των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας και της αυταρχικής συμπεριφοράς των διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και οι τοπικές κοινωνίας του νησιού αντιδρούν και αγωνίζονται με συγκεντρώσεις με αιτήματα την προάσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων, τις αυξήσεις μισθών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους υγειονομικούς, την προστασία της λειτουργίας των νοσοκομείων της περιφέρειας.

Στο πλευρό των υγειονομικών και των τοπικών κοινωνιών η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο παγκράτιο συλλαλητήριο για την υγεία την Τετάρτη 22/2. στις 17:00 το στο Ηράκλειο.

  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της υγείας.
  • Όχι στην υποβάθμισα των νοσοκομείων.
  • Η υγεία είναι το σημαντικότερο κοινωνικό αγαθό.