Να σταματήσουν οι διώξεις αλληλέγγυων προς τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Να σταματήσουν οι διώξεις αλληλέγγυων προς τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καταγγέλλει την αναίτια προσαγωγή από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της κυβέρνησης Ερντογάν τριών Ελλήνων που βρέθηκαν στην Αντιόχεια στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους, συνοδεύοντας ανθρωπιστική βοήθεια μη κρατικών φορέων και βοηθώντας στον ανάσυρση νεκρών από τα ερείπια. Οι προσαγωγές αυτές εντάσσονται σε μία προσπάθεια να πληγεί κάθε μορφή αλληλεγγύης που δεν υπόκειται στον άμεσο έλεγχο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, το οποίο φέρει τεράστιες ευθύνες για το μέγεθος της τραγωδίας που έχει συντελεστεί. Οι τρεις Έλληνες αλληλέγγυοι, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν συλληφθεί επίσημα, έχουν μεταφερθεί και κρατούνται στα Άδανα, χωρίς να τους έχει επιτραπεί έως τώρα η επικοινωνία με δικηγόρους.

Στο ίδιο πλαίσιο δίωξης της άμεσης λαϊκής αλληλεγγύης εντάσσεται και η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε χθες σε Κέντρο Αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει το ΚΚ Τουρκίας στην πόλη Οσμανίγιε, με αποτέλεσμα την προσαγωγή δέκα μελών του κόμματος, που τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

 Ζητάμε την άμεση αποφυλάκιση των προσαχθέντων, με την πεποίθηση ότι η   αλληλεγγύη που εκφράζεται άμεσα και ανόθευτα από τους ίδιους τους ανθρώπους των δύο λαών, αποτελεί την πιο ισχυρή γέφυρα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

                                                                                      Το Γραφείο Τύπου 18.2.2023