Αμείλικτα ερωτήματα για το παράρτημα Ισραηλινής ομάδας χειραγώγησης εκλογών στην Ελλάδα

Αμείλικτα ερωτήματα για το παράρτημα Ισραηλινής ομάδας χειραγώγησης
εκλογών στην ΕλλάδαΗ σιγή ιχθύος που τηρεί η κυβέρνηση για τις σοβαρότατες καταγγελίες που δημοσιεύθηκαν στο διεθνές μέσο του Guardian είναι προκλητική, ανησυχητική και επικίνδυνη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ομάδα Ισραηλινών «συμβούλων» που δραστηριοποιείται διεθνώς για τη χειραγώγηση εκλογών και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης, μέσω ψευδούς προπαγάνδας, στρατού ψεύτικων λογαριασμών, υποκλοπών δεδομένων και  χάκινγκ, διατηρεί παράρτημα, μεταξύ άλλων, και στην Ελλάδα. Η δε ομάδα υποστηρίζει ότι ήδη έχει παράσχει υπηρεσίες επηρεασμού εκλογικών αναμετρήσεων σε 33
χώρες, εκ των οποίων σε 27 με επιτυχία.

Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις, για το εάν γνωρίζει τη δραστηριοποίηση τέτοιας ομάδας στη χώρα μας και ποιος παρήγγειλε ή διευκόλυνε τις υπηρεσίες της. Αλλά και η δικαιοσύνη οφείλει να κινηθεί αμέσως για τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών, που εφόσον ισχύουν αποτελούν ένα ακόμη βήμα εκτροπής και τεράστιο πλήγμα στη δημοκρατική λειτουργία στη χώρα μας.

Να μην επαναληφθεί η εγκληματική και εσκεμμένη αδράνεια και η συγκάλυψη, που επιχειρήθηκε στην περίπτωση των υποκλοπών από το κέντρο του Μαξίμου και της χρήσης και εμπορίας του λογισμικού Predator από την Ελλάδα.

Να μην συνεχίσει η χώρα μας να γίνεται θέατρο δραστηριοποίησης κάθε είδους επιχειρήσεων – «φαντασμάτων» και συμβούλων μυστικών υπηρεσιών.

Να μη συνεχίσει με άλλες αρνητικές πρωτιές σε ζητήματα δημοκρατικών αρχών, όπως ήδη καταγράφει διεθνώς ως προς τις ελευθερίες των πολιτών και την ελευθερία του τύπου.

Είναι αναγκαία η πλατιά αγωνιστική στράτευση του λαού για να σπάσει το απόστημα της  εκτροπής και της κατάλυσης των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών.

Γραφείο Τύπου 16.2.2023