Η ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά καλεί όλους και όλες να στηρίξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και της Συρίας

Η ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά καλεί όλους και όλες να στηρίξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και της Συρίας

Η εφιαλτικών διαστάσεων τραγωδία με τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ και τους μετασεισμούς που έπληξαν την Τουρκία, το Κουρδιστάν και τη Συρία, με ήδη δεκάδες χιλιάδες καταμετρημένους νεκρούς, έναν τεράστιο αριθμό εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια και εκατοντάδες χιλιάδες ξεσπιτωμένους μέσα σε συνθήκες αφόρητου ψύχους, δείχνει πόσο μόνοι και αβοήθητοι είναι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι φτωχοί, όταν μία φυσική καταστροφή συνδυάζεται με πολιτικές κερδοσκοπίας, που θέτουν την μεγιστοποίηση του πλούτου των λίγων και ιμπεριαλιστικές – εθνικιστικές στοχεύσεις πάνω από την ζωές των πολλών.

Οι περιοχές που έχουν κυρίως πληγεί είναι από τις φτωχότερες της Τουρκίας, ενώ, επιπλέον, οι Κούρδοι και οι Σύριοι βιώνουν εδώ και χρόνια έναν ανηλεή πόλεμο που υπέθαλψαν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ και η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στους Κούρδους συνολικά. Η διεθνής βοήθεια είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες, που παραμένουν εμφανώς ακάλυπτες. Το διεθνές εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην Συρία οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα, εμποδίζοντας την ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, με αποτέλεσμα τα θύματα του πολέμου να βιώνουν τις συνέπειες του σεισμού με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών. Εκφράζοντας αυτήν ακριβώς την αλληλεγγύη προς τους αδελφούς λαούς της Τουρκίας, του Κουρδιστάν και της Συρίας, η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά καλεί όλα τα μέλη, τους φίλους της και κάθε ευαίσθητο άνθρωπο να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην επέκταση και στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που έχουν αναληφθεί από σωματεία, γειτονιές, συλλόγους γονέων, σχολεία, δημοτικά σχήματα, νοσοκομειακούς, τουρκικές και κουρδικές αντιστασιακές οργανώσεις, για την έμπρακτη βοήθεια και την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληττόμενους.
Ζητά επίσης την άρση του εμπάργκο του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Συρία, για την ανεμπόδιστη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Γραφείο Τύπου 11.2.2023