Οι μηχανισμοί των κομμάτων και των αυτοσκοπών (του Γιώργου Παληγεώργου)

Οι μηχανισμοί των κομμάτων και των αυτοσκοπών

του Γιώργου Παληγεώργου

Είναι ολοφάνερο και γενικά παραδεκτό, πως η Νέα Δημοκρατία έχει ως (αυτο)σκοπό την εξουσία, αλλά και να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα  ημεδαπά και αλλοδαπά. Αυτό, ουσιαστικά, δεν το κρύβει ούτε η ίδια· υπηρέτης(οπαδός) του ακραίου οικονομικού φιλελευθερισμού δηλώνει  εξ άλλου ο πρόεδρός της. Τη ζούμε στο πετσί μας, την υποφέρουμε ανυπόφερτα.

Είναι  ολοφάνερο και γενικά παραδεκτό, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως (αυτο)σκοπό την εξουσία, αλλά και να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα ημεδαπά και αλλοδαπά. Αυτό βέβαια προσπαθεί να το κρύψει, μα δεν κρύβεται. Τον οικονομικό φιλελευθερισμό δεν τον υμνεί φωναχτά, απλά τον περιποιείται. Τον ζήσαμε, τον μάθαμε ως  σούπερ μνημονιακή κυβέρνηση,  τον ζούμε,  ως άβουλη και  παραδομένη αντιπολίτευση. Εντελώς συμπτωματικά έχει λησμονήσει ότι η κοινωνία στενάζει και απ’ τις δικές του πολιτικές που προηγήθηκαν.

Είναι ολοφάνερο και γενικά παραδεκτό, πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ως (αυτο)σκοπό την εξουσία, αλλά και να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα  ημεδαπά και αλλοδαπά. Αυτό, ουσιαστικά, δεν το κρύβει ούτε το ίδιο· όμως δε δηλώνει ευθέως θιασώτης του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού, απλώς έχει μαζί του ένα σταθερό έρωτα.  Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που ψήφισε όλα τα καταστροφικά μνημόνια έφτασε από 42% στο όριο εισόδου στη βουλή, τώρα ζητά και πάλι απ’ τους Έλληνες πολίτες να του εμπιστευτούν κυβερνητικές ευθύνες, να παράξει, λέει, πολιτικό έργο-βλέπε να συμβάλει εκ νέου τα μέγιστα στην καταστροφή της χώρα και της Ελληνικής κοινωνίας. Όσοι παράγοντες δε χώρεσαν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. έμειναν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάτω απ’ την αόρατη μπαγκέτα του μαέστρου – γκουρού των  Δολιανών, λένε πολλοί, αλλά και με τα κεντροδεξιά προξενιά του Σημίτη, να αλληθωρίζουν ανάμεσα τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ  για όλη την τετραετία που εκπνέει και τελευταία πότε  να διαδίδουν πως στο 2ο γύρο των προσεχών εκλογών θα κάνουν κοινά ψηφοδέλτια με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πότε πως θα θα συνεργαστούν μαζί του μόνο στις μονοεδρικές και, όταν βλέπουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε μπορεί στις δημοσκοπήσεις να καλύψει τη διαφορά απ’ την Ν.Δ., να ερωτεύονται παράφορα το Μητσοτάκη.

Ναι, και τα τρία κόμματα εξουσίας είναι ολοφάνερο και γενικά παραδεκτό, πως έχουν ως (αυτο)σκοπό την εξουσία, αλλά και να εξυπηρετήσουν μεγάλα συμφέροντα  ημεδαπά και αλλοδαπά. Κόμματα-μηχανισμοί μακριά απ’ την κοινωνία κι εναντίον της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όμως έχει καταλήξει να είναι η επιτομή  πολιτικού τυχοδιωκτισμού και κυβερνητικού αλκοολισμού.

Εκτός όμως από τους κραυγαλέους εραστές της εξουσίας υπάρχει κι ο ταχυδρόμος του “παραδείσου” Βελόπουλος (άλλος Κυριάκος αυτός)με τις, άκουσον-άκουσον, “χειρόγραφες επιστολές του Ιησού”, τις φασιστικές -ρατσιστικές απόψεις και την τυχοδιωκτική  διαδρομή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ- υποστηρικτής   βουλευτής της κυβέρνησης Παπαδήμου- Νέα Δημοκρατία-υποστηρικτής πράξεων  βίας εναντίον του Δημάρχου Μπουτάρη και πλείστα  όσα άλλα.

Όλους αυτούς θα κληθεί ο Ελληνικός λαός να τους ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές.

Οι πολίτες όμως θέλουν μια άλλη καθαρή πολιτική πρόταση για το πως θα αμυνθούν στη νέα λαίλαπα που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές κι ακόμα για το πως μπορούν να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Μια μαχητική αριστερή-προοδευτική κοινοβουλευτική αντιπολίτευση που να εκφράζει την τεράστια  λαϊκή τάξη που χειμάζεται, που θα συμπορεύεται με ένα αγωνιστικό κοινωνικό κίνημα, αυτή τη στιγμή, είναι απόλυτα αναγκαία.

ΤΟ ΚΚΕ επιλέγει τον αγωνιστικό αλλά δυστυχώς μοναχικό του δρόμο.

Όλοι οι άλλοι αριστεροί-προοδευτικοί σχηματισμοί  οφείλουν να ομονοήσουν και  να συμμαχήσουν με το πολιτικά ανυπεράσπιστο λαϊκό στοιχείο.

Αποτελεσματικό λαϊκό κίνημα όμως χωρίς κεντρική πολιτική έκφραση και αναφορά που να δημιουργεί γεγονότα και στο κοινοβούλιο  δε μπορεί να υπάρξει.

Σημ. Αναφέρομαι στις ηγεσίες και τους μεγαλοπαράγοντες των τριών (κυρίως) μεγάλων κομμάτων κι όχι στους πολίτες που ενδεχόμενα ψήφισαν ή θα ψηφίσουν αυτά τα κόμματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ