Ο αγώνας της Τέχνης ενάντια στην κυβερνητική απαξίωση φουντώνει και μαζί του φουντώνει η Λαϊκή Αγανάκτηση

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ και ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Μπορεί η κυβέρνηση να θεώρησε ότι το ζήτημα της απαξίωσης των σπουδών και των πτυχίων των καλλιτεχνών θα περνούσε αδιάφορο για την κοινωνία. Την ξεγέλασε προφανώς η  απαξιωτική της άποψη, στάση και δράση απέναντι σε ότι ξεφεύγει από τα κρατικοδίαιτα κυκλώματα σήψης και διαφθοράς που πλασάρουν τον ηθικό εκμαυλισμό για πολιτισμό.

Η σημερινή πορεία των καλλιτεχνών την διέψευσε για μια ακόμα φορά. Η κατάληψη της σχολής του Εθνικού, η κατάληψη του Ρεξ, οι πορείες και η σημερινή κορυφαία στάση αξιοπρέπειας με την παραίτηση των καθηγητών και των καθηγητριών του Εθνικού αναδεικνύουν το μέγεθος της χρεοκοπίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που επιδιώκει στον διάβα της να σαρώσει μοριακά την κοινωνία και την δυνατότητα της να αντιστέκεται, να σκέφτεται διαφορετικά από την νεοφιλελεύθερη νόρμα, να αναζητεί εναλλακτικές μέσα από την τέχνη.

Ο αγώνας των καλλιτεχνών αποτελεί ταυτόχρονα ένα παράδειγμα για την μεθοδολογία των αγώνων που μπορούν να συσπειρώσουν και να προσανατολίζουν όλα τα σφυριά να χτυπάνε μαζί: ενότητα, φαντασία, στοχοπροσήλωση, άνοιγμα στην κοινωνία. Για αυτό και όχι μόνο έχει καταφέρει να ενώσει τα διάφορα τμήματα των καλλιτεχνών και τους συλλογικούς της φορείς, αλλά και να κατοχυρώσει στην κοινωνία ότι ο αγώνας που γίνεται είναι δίκαιος.

Η Λαϊκή Ενότητα- Ανυπότακτη Αριστερά συνεχίζει να στηρίζει με τις δυνάμεις της στον χώρο της τέχνης, αλλά και έξω απ’ αυτόν σε μαζικούς φορείς της κοινωνίας, τον αγώνα για να ανατραπεί το επαίσχυντο ΠΔ 85/2022, για να βρει η καλλιτεχνική εκπαίδευση την κατοχύρωση που της αναλογεί και οι άνθρωποι της τέχνης να διασφαλίσουν τα δικαιώματα τους για να θεραπεύουν το αντικείμενο τους με αξιοπρέπεια.