Χιόνια και Τηλεμάθημα: Σπάζοντας τα νεύρα του κόσμου (του Βασίλη Λιόση)

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΘΗΜΑ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

του Βασίλη Λιόση

 Τούτη η ανεκδιήγητη κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τα κατορθώματά της. Τέτοια και τόσα που παραλύουν το νευρικό μας σύστημα (ανάμεσα στα άλλα είναι και αυτό στόχος). Τα τηλεμαθήματα άρχισαν με αφορμή την καραντίνα. Τα προβλήματα τεράστια. Μαθητές που δεν είχαν υπολογιστές. Πολύ κακή λειτουργία της πλατφόρμας που ενέκρινε το υπουργείο παιδείας. Μαθητές που απλώς άνοιγαν τον υπολογιστή τους και έκαναν οτιδήποτε άλλο από το να παρακολουθούν το διαδικτυακό μάθημα. Πολύωρη καθήλωση στις οθόνες που διέλυε την όραση, τον αυχένα, τη μέση. Κι άλλος εθισμός στις οθόνες μετά την τηλεόραση και τα κινητά. Γιατί όλη αυτή σπουδή της ανεπανάληπτης Κεραμέως για τηλεμάθημα;

  1. Για αν δείξει ότι το υπουργείο είναι σε ετοιμότητα.
  2. Για να συνηθίσουν οι εκπαιδευτικοί την επιπλέον, για αργότερα,  ανάθεση εργασίας στο σπίτι.

Αν το υπουργείο κοπτόταν για την απώλεια ωρών και την ποιότητα του μαθήματος, τότε: α) θα διόριζε εκπαιδευτικούς και θα κάλυπτε τα χιλιάδες κενά, β) θα μείωνε την αναλογία εκπαιδευτικού-μαθητή, γ) θα άλλαζε ριζικά το αναλυτικό πρόγραμμα και θα το προσάρμοζε στις ανάγκες του λαού, δ) θα έχτιζε νέες σχολικές εγκαταστάσεις, ε) θα αύξανε τον μισθό των κακοπληρωμένων εκπαιδευτικών.

  Ας γίνει γνωστό πως στη Σίλικον Βάλεϊ, τη μητρόπολη των νέων τεχνολογιών, υπάρχουν σχολεία που δεν κάνουν καθόλου χρήση των υπολογιστών, απολύτως συνειδητά. Κι  επιτέλους! Υπάρχει και η χαρά των παιδιών κι εφήβων. Γιατί επιμένετε να διατηρείτε ένα σχολείο απωθητικό; Αφήστε τα νέα παιδιά να χαρούν μία-δυο μέρες. Να βγουν και να παίξουν χιονοπόλεμο. Το ότι είστε εσείς ανέραστοι δεν σημαίνει ότι θα κάνετε έτσι κι όλον τον κόσμο. Επιτέλους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ