Να καταπέσουν τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος των αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος

Να καταπέσουν τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος των αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος – Ούτε με την τρομοκρατία και την καταστολή θα περάσει ο απονομιμοποιημένος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
Όλοι και όλες Τετάρτη 8/2 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτήριο 9, 10.30 πμ

 Την Τετάρτη 8/2 δικάζονται οι 21 αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια κατά τη βάναυση επίθεση της αστυνομίας στην πανεκπαιδευτική διαδήλωση της 10/2/2021, ενόψει της ψήφισης του επαίσχυντου νόμου Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη που θέλει να βάλει ταφόπλακα στο δημόσιο και ελεύθερο πανεπιστήμιο.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση ενός νόμου χωρίς κανένα κοινωνικό έρεισμα, ενώ  χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί διαδήλωναν έξω από τη Βουλή σε πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας με ογκώδη συλλαλητήρια. Είχε προηγηθεί της ψήφισης, η μεγαλειώδης διαδήλωση φοιτητών, εκπαιδευτικών και μαθητών στις 10/2 που χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία. Η αστυνομία χτύπησε αναίτια την ογκώδη διαδήλωση των φοιτητών, μεθοδεύοντας δολοφονικά χτυπήματα σε παιδιά στο Σύνταγμα στα Προπύλαια και στην Ομόνοια και συλλαμβάνοντας φοιτητές και πολίτες με τις γνωστές πια ανυπόστατες κατηγορίες που στήνονται στην ασφάλεια.
Μεταξύ των αναίτια συλληφθέντων είναι και δύο μέλη της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς, πρωτοπόροι αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και μέλη ΔΣ των φοιτητικών τους συλλόγων στις σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών και ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, που χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν αναίτια στο σωρό με κατασκευασμένο κατηγορητήριο για ανύπαρκτα πλημμελήματα.
Οι κατηγορίες σε βάρος των διαδηλωτών έχουν ήδη καταρρεύσει από αμέτρητα ντοκουμέντα, βίντεο και φωτογραφίες, ακόμη και από τις εικόνες του drone της αστυνομίας, που καταγράφουν τις αναίτιες επιθέσεις στους συλληφθέντες και την εγκληματική δράση μιας επικίνδυνης ΕΛΑΣ που δρα πλέον σαν κανονική συμμορία του δρόμου. Σύλλογοι εκπαιδευτικών και πανεπιστημιακών, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς από όλη την Ελλάδα έχουν καταγγείλει τις σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών, που προφανή στόχο είχαν να σπείρουν την τρομοκρατία σε ολόκληρη την αγωνιζόμενη νεολαία που με τους μαζικούς αγώνες της απονομιμοποίησε την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση και το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.
Δεν τα κατάφεραν! Δύο χρόνια μετά, ο άθλιος νόμος που επιχειρεί να θεσμοθετήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και το σύγχρονο σπουδαστικό της ασφάλειας, διαγραφές φοιτητών, πειθαρχικές διώξεις για την πολιτική δράση της νεολαίας, παραμένει ακόμη ανεφάρμοστος δείχνοντας την απομόνωση της κυβέρνησης. Η πρωτοπόρα νεολαία με τον επίμονο αγώνα της, ενάντια στην συνεχή και δολοφονική καταστολή, έχει καταφέρει ήδη μια ιστορική νίκη για το δημόσιο πανεπιστήμιο, την προοπτική των νέων αλλά και συνολικά τις λαϊκές ελευθερίες.
Απαιτούμε να καταπέσουν οι σκευωρίες και να αθωωθούν οι συλληφθέντες από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες.  Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (κτ. 9), την Τετάρτη 8/2 ώρα 10.30 πμ.

Το Γραφείο Τύπου 6.2.2023