ΜΑΧΗ: Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Γαλλίας – Να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

«Μου το χε πει το μυστικό κάποιο πουλί περαστικό
Και δε φοβάμαι
Μου το ψιθύρισαν που λες της ουτοπίας πειρατές
Να πας να πεις
Τον σάπιο κόσμο αυτόν θα δεις θα τον αλλάξουμε εμείς»

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα 2 εκατομμύρια που διαδήλωσαν σε όλη την Γαλλία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν. Η απεργία στις 19 Γενάρη ήταν η πιο μαζική απεργία από το 1995. Τα συνδικάτα στην Γαλλία μέσα από την ενωτική τους πορεία (πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια) και παρέμβαση κατάφεραν να παραλύσουν όλη την Γαλλία και να διαδηλώσουν τα εργατικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση Μακρόν, μιμούμενη τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, φέρνει ένα νομοσχέδιο που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 64 έτη, ώστε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες για την ασφάλιση. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μακρόν ανακοινώνει το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της Γαλλίας, της τάξεως των 413 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η εργατική τάξη και η νεολαία της Γαλλίας όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται αντιμέτωποι με την τρομερή αύξηση του προϋπολογισμού και με τη συνεχή περικοπή των κοινωνικών δαπανών. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι/ες οργανώνονται στα σωματεία τους και με ενότητα και αγώνα διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός, η κατάργηση δικαιωμάτων, η εργασιακή ανασφάλεια, οι μισθοί που δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας αποτελούν κοινά προβλήματα για όλους τους εργαζόμενους/ες στην Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις και η αστική τάξη στην Ευρώπη θέλουν εμείς να πληρώσουμε ξανά την κρίση.

Η σημερινή εποχή όμως είναι και μια εποχή τρομερών δυνατοτήτων. Σήμερα που η τεχνολογία προχωράει και ο αναγκαίος εργάσιμος χρόνος μειώνεται, ενώ ταυτόχρονα ο πλούτος συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια, είναι δυνατό κι αναγκαίο οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις, κοινωνικές παροχές, μείωση του χρόνου εργασίας, ουσιαστικό ελεύθερο χρόνο.

Με κοινούς αγώνες και αλληλεγγύη οι εργαζόμενοι/ες σε όλη την Ευρώπη μπορούμε να κερδίσουμε τα εργασιακά δικαιώματα που έχει ανάγκη η εποχή μας, τη ζωή που θέλουμε!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην Γαλλία. Γίνονται παράδειγμα ελπίδας και αγώνα και για εμάς.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

5ΗΜΕΡ0-6ΩΡΟ-30ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΤΙΜΑΡΙΘΜΙΚΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ενωτική Ταξική Κίνηση